Muriqi'den itiraflar: "Babam gözlerimin önünde öldü"

Muriqi'den itiraflar: "Babam gözlerimin önünde öldü"
Mallorca'nın Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Golcü futbolcu, geçmişten bugüne yaşadıklarını ve Mallorca'ya kadar devam eden transfer sürecini anlattı.

Muriqi'nin La Gazzetta dello Sport'a verdiği röportajdan öne çıkanlar şu şekilde:

Ben 1994'lüyüm, doğumumdan birkaç yıl sonra savaş patlak verdi, askerler eve geldi ve evi yakmak zorunda oldukları için terk etmemizi söylediler. Arnavutluk'a göç ettik.

"Babam gözlerimin önünde öldü"

Alman askerleri bize ne veriyordu? Açlık, korku, zorluklar. Sonra savaş bitti, nefes almaya başladık derken ağır bir darbe daha yedik. Babam, arkadaşlarıyla futbol oynarken gözlerimin önünde öldü.

"Fenerbahçe ile olağanüstü bir sezon geçirdim"

Fenerbahçe ile olağanüstü bir sezon geçirdim, Türkiye'de harikaydım. Ama reddedemeyeceğiniz bir teklif geldi. Serie A, Şampiyonlar Ligi, bana 20 milyon euro yatırım yapmaya karar veren güzel bir kulüp. İleriye doğru bir adım. Altın Ayakkabılı Immobile, Correa ve Caicedo'nun olduğunu biliyordum ama o kadar para harcayarak benim üzerime oynayacaklarını düşünmüştüm. Ve yanılmadım. Simone Inzaghi fırsat buldukça beni oynattı ama ben kaçtım. Mazeret yok, suçlama yok, sadece kendi hatam. Futbolda böyle şeyler olur ve olduğunda da başkasına yer açmanız gerekir. Uyluk problemim vardı ve hamile eşim Türkiye'de kalmıştı, yalnızdım ve yerleşmek zordu. Hastaydım, saha içinde ve dışında. Kafam belki de vücudumdan daha fazla acı çekti, çok fakir olduğumu, Türkiye'deki o harika yılın sadece şans ve Allah'ın iradesi sayesinde olduğunu düşünmeye başladım. Karanlık düşüncelere daldım."

"Yakışıklı olmayabilirim ama kendimi böyle seviyorum"

Yakışıklı olmayabilirim ama kendimi böyle seviyorum. Ve her zaman söylerim, eğer dişlerimden ameliyat olursam bu emekli olduğumda olacak. Sanırım belli bir çekiciliğim var.