Montella'nın EURO 2024 hedefi: "Bizimle gurur duymalılar"

Video yükleniyor...

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta Dello Sport'a bir röportaj verdi. "Benim oyunum" başlığıyla okuyuculara aktarılan söyleşide İtalyan teknik adamın, Serie A'da forma giyen ay-yıldızlı futbolculara dair görüşlerine yer verildi.

14 Haziran'da başlayacak Euro 2024'e dair beklentilerini aktaran Montella, "Tarihimizde ilk defa grubu lider tamamladık ve kalitemizi gösterdik. Elbette beklentiler büyük. Amacımız güzel futbol oynayarak, kendimize güvenerek turnuvada iyi bir sonuç almak. Hedeflerimiz büyük ama bunları hayâl etmemiz lazım. Türkiye'nin bizimle gurur duymasını sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Hakan Çalhanoğlu'nun takımın liderlerinden biri olduğu görüşünü dile getiren Vincenzo Montella, "Olgunluğu ve oyunu okuması, Hakan Çalhanoğlu'nu pozisyonunda üst sınıf bir oyuncu yapıyor. Başarısız olduğu bir şey bulmak zor. Tüm takımın onu desteklemesi lazım. Tek başına kazanamazsınız. Bu konuda Haaland ve Norveç örneğine bakmak gerekir" diye konuştu. 

Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız hakkında da konuşan A Milli Takım çalıştırıcısı, "Çok iyi yerlere gelebilir. Potansiyeli çok yüksek ve Juventus uçuşa geçmesi için ideal bir kulüp. Tekniği çok iyi, top kontrolüne bakın; her seferinde rakip kaleyi düşünüyor. Tabii bir yandan da eksiklerini tamamlamalı" değerlendirmesini yaptı.

Vincenzo Montella, Roma'da oynayan milli futbolcu Zeki Çelik ile ilgili olarak da "Herkesin takımında görmek isteyeceği bir futbolcu. Hep hazır ve taktik disipline sadık ve dengeli bir oyuncu" ifadelerini kullandı.