Milliler 18 yıl sonra Antalya'da

Milliler 18 yıl sonra Antalya'da
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın İsveç ile oynadığı hazırlık maçında, son oynanan Yunanistan maçının ilk 11'inde göre 4 değişiklik yaptı.
 
Terim, Yunanistan ile yapılan son hazırlık maçının 11'inde yer alan isimlerden Ahmet Yılmaz Çalık'ın yerine Hakan Balta, İsmail Köybaşı'nın yerine Caner Erkin, Olcay Şahan'ın yerine Volkan Şen ve Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Selçuk İnan'ı sahaya sürdü. 

Sahaya 22 Suriyeli çocukla çıktılar
Karşılaşmaya da her iki ülke takımının futbolcuları 22 Suriyeli çocukla birlikte çıkarken, A Milli Takım oyuncuları üzerinde "Vatan Bölünmez" yazılı pankart taşıdı. Seremoni sırasında takımların önünde üzerinde Türkçe ve İngilizce olarak "Teröre karşı bir arada" yazan pankart yer aldı.

Karşılaşma öncesi mehter marşı 
Türk taraftarların tamamen doldurduğu stadın hoparlöründen karşılaşma öncesinde mehter marşı ve "Benim Memleketim" şarkısı çalındı. Tribünlere dağıtılan 32 bin 500 Türk bayrağını aynı anda sallayan taraftarlar, "Her Türk Asker Doğar", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" şeklinde tezahürat yaptı.

Antalya'da 18 yıl sonra
Türkiye-İsveç hazırlık müsabakası, aynı zamanda A Milli Takım'ın geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete sunulan Antalya Stadı'nda oynadığı ilk maç oldu. Bu karşılaşma, A Milli Takım'ın Antalya'da oynayacağı üçüncü maç olarak da kayıtlara geçti. A Milli Takım, Antalya'da en son 21 Ocak 1998'de Arnavutluk ile özel maçta karşı karşıya gelmişti. Temeli 23 Haziran 2013'te atılan 33 bin kişi kapasiteli stadyum, 103 milyon lira maliyetle 28 ayda tamamlandı ve Spor Toto Süper Lig'de 26 Ekim 2015'teki Antalyaspor-Beşiktaş maçıyla açıldı.A Milli Takım, 18 yıl sonra Antalya'da maç oynadı.

Biletler tükendi 
Türkiye ile İsveç milli takımları arasındaki hazırlık maçının biletleri günler önce tükendi. 
18 yıl aradan sonra Antalya'da maça çıkan A Milli Futbol Takımı'na büyük ilgi gösteren sporseverler, biletleri tamamen bitirdi.

İsveç'te tanıdık isimler
İsveç Milli Takımı Teknik Direktörö Erik Hamren, İsveç'in kadrosunda bulunan tanıdık isimlerden,Trabzonsporlu Erkan Zengin ile bir dönem Türkiye'de de oynayan Olympiakoslu Jimmy Durmaz'a ilk 11'de yer verirken, Kasımpaşalı Andreas Isaksson ve Gençlerbirliği'nden Johannes Hopf yedekler arasında yer aldı.

262 Suriyeli sığınmacı karşılaşmayı izledi
Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonunu ortaklaşa düzenlediği organizasyonla Gaziantep'ten getirilen, aralarında çocukların da bulunduğu 262 Suriyeli sığınmacı da izledi.

Dünya şampiyonu hentbolcular alkışlandı
Maç öncesinde Fransa'da düzenlenen Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nda ev sahibi ülkeyi yenerek dünya şampiyonu olan Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki Akdeniz Yükseliş Koleji Hentbol takımına maç öncesinde plaket verildi. Hentbolcular, taraftarlar tarafından alkışlandı.