M’gladbach Avrupa Ligi aşkına

M’gladbach Avrupa Ligi aşkına
Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda UEFA Avrupa Ligi’ne kalmak için yarışan Borussia M’gladbach ile Sevilla Borussia Park’ta kozlarını paylaştı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 4 maçta da galibiyet alamayan M’gladbach evinde konuk ettiği İspanyol ekibine karşı ilk yarının 29. dakikasında Lars Stindl ile 1-0 öne geçti. Sevilla rakip kalede etkili olsada sonuca gidemedi ve ilk yarı 1-0 Alman ekibinin üstünlüğü ile sona erdi. 

Karşılaşmanını 2. yarısına seyircisinin desteği ile başlayan M'gladbach 68. dakikada Fabian Johnson ile farkı 2'ye çıkardı. Bu golden 10 dakika sonra Raffel skoru 3-0 yapan gole imza attı. 82. dakikada Sevilla, Vitolo Machin ile farkı 2'ye indiren golü kaydetti. 83. dakikada Lars Stindl skoru 4-1'e getiren golü attı. 90. dakikada Ever Banega penaltıdan skoru 4-2'ye getirdi. Bu golden sonra karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve Borussia M'gladbach Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 3 puanını almış oldu.

Bu sonuçla D Grubu'nda 2. tur için şansı kalmayan M'gladbach UEFA Avrupa Ligi şansını son maça taşımış oldu. İspanyol ekibi Sevilla'da grubun son sırasına geriledi.