Ligin enleri belli oldu

Ligin enleri belli oldu
Beko Basketbol Ligi'nde normal sezon dün oynanan Beşiktaş Milangaz-Antalya Büyükşehir Belediyespor erteleme maçıyla tamamlanırken, ligin istatistik liderleri de belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu verilerine göre, lige veda eden Trabzonspor formasıyla çıktığı 29 maçta toplam 577 sayı kaydederek, 19,9'luk bir ortalama yakalayan Jonathan Gibson, Beko Basketbol Ligi'nin 2011-2012 sezonu ''Sayı Kralı'' oldu.

ABD'li oyuncu, 7 Mart 2012'deki Banvit maçında rakip potalara 38 sayı göndererek, kendi adına sezonun en skorer oyununu sergilemişti. ''Sayı Krallığı''nda Gibson'ı takip eden Mire Chatman da takımı Pınar Karşıyaka'nın normal sezondaki tüm karşılaşmalarında forma giyerken, maç başına 18 olmak üzere, toplam 541 sayı kaydetti.

Beko Basketbol Ligi'nin ''Ribaund Kralı'' da yine Trabzonspor'dan çıktı. 24 maçta görev yapan Elton Brown, toplam 289 ve ortalama 12 ribaundla ligin ''Ribaund Kralı'' oldu. Brown'ı, 30 maçta toplam 298 ribaund alan ve 9,9 ribaund ortalaması tutturan Olin Edirne'den Vladimir Stimac izledi.

Takımı Pınar Karşıyaka'nın normal sezonu 6. sırada tamamlayarak play-off bileti almasında önemli rol oynayan Mire Chatman başarılı sezonunu ''Asist Kralı'' unvanıyla taçlandırdı. Tecrübeli oyun kurucu, forma giydiği 30 maçta 195 asist yaparak, 6,5 ortalamayla bu istatistikte lider olmayı başardı. Chatman aynı zamanda maç başına 2 ortalamayla ligin en fazla top çalan ikinci oyuncusuydu. Asist kategorisinde ABD'li oyuncunun en yakın takipçisi ise Banvit'ten Barış Ermiş (29 maç, toplam 176, ortalama 6,1 asist) olarak kayıtlara geçti.

Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonunun ''Blok Kralı'', 30 karşılaşmada 1,3 ortalamayla Hacettepe Üniversitesi'nden Matthew Amaning, ''Top Çalma Kralı'' ise maç başına 2,1 ile Trabzonspor'dan Russell Robinson oldu.