Lewandowski: "Tiki-taka şu anda çalışmayabilir"

Lewandowski: "Tiki-taka şu anda çalışmayabilir"
İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'da forma giyen Robert Lewandowski, kulübün dergisine önemli açıklamalarda bulundu. 

Kulübünün her zaman iyiyi aradığını belirten Lewandowski, "Barcelona'nın DNA'sında her zaman iyi bir oyun aramak var fakat futbol değişiyor. Bu değişime adapte olmak zorundayız. Barcelona'nın 10 yıl önceki tiki-taka sistemi şu anda çalışmayabilir." şeklinde konuştu. 

"Sabırlı olmalısınız"

Barcelona'nın bir kabuk değişimine gittiğini ifade eden Lewandowski, "Futbolda bir hafta veya bir ay içinde bir şeyleri değiştirmek çok da kolay değil. Sabırlı olmalısınız. Şu anda her şey yolunda ilerliyor." dedi. 

La Liga'daki liderliklerini ve Kral Kupası'nı da değerlendiren Polonyalı golcü, "Her şeyin mümkün olduğuna inanmak zorundayız ancak henüz bunlar için erken." dedi. 

"Lig ve kupaya odaklandık"

Sakatlıklar dolayısıyla Şampiyonlar Ligi'nde istediklerini yapamadıklarını belirten yıldız futbolcu, "Çok genç bir ekibiz. Bu herkes için bir deneyim oldu. Bazen küçük hatalar büyük sonuçlara neden olabiliyor. Kazanmak istiyorsanız bu şekilde hatalar yapamazsınız. Avrupa Ligi'nde de durumlar eşitti. Şimdi La Liga ve Kral Kupası'na odaklandık." şeklinde konuştu. 

Barcelona'da ne kadar kalacağı hakkında da konuşan Lewandowski, "Barcelona'da ne kadar kalacağımı düşünmüyorum. Birkaç yıl daha en üst düzeyde oynamaya devam etmek istiyorum. Bir ya da iki yıl değil, daha fazla süre en üst seviyede kalmak istiyorum. Barcelona'ya transfer olduktan sonra 'Bir kulüpten daha fazlası' ne demekmiş, çok iyi bir şekilde anladım." dedi.

Sezon başında Bayern Münih'ten Barcelona'ya transfer olan Polonyalı golcü, Katalan ekibi ile çıktığı 31 karşılaşmada 25 gol ve 6 asistlik katkı sağladı.

beinsports.com.tr / Dış Haberler