Levent Nazifoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar...

Levent Nazifoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar...
Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Galatasaray TV'de çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Nazifoğlu'nun sarı kırmızılıların resmi internet sitesinde yer bulan açıklaması

Tam bir derbi oldu. İlk yarı 2-0 biz kazandık. İkinci yarı Beşiktaş 2-0 yaptı. Biz galip gelmiştik aslında. 2-2 olduktan kazanabilirdik demek biraz da züğürt tesellisi oluyor. Büyük bir avantaj kaçırdık.

Karşılaşma sonrası kimse birbiriyle konuşmadı. Riekerink ile yan yanaydık. Maçla ilgili sohbet ettik. Otobüste fısıltı bile yoktu. Herkes önüne baka baka tesislerden ayrıldı. Çok üzüldük.

Maç sonrası açıklamam tamamen bilinçli bir açıklamaydı. Ben seyirciyi düşünemedim. Hocamız için yetersiz diye haberler çıktı. Çok iyi oynayıp bir virajı geçtik. Buna rağmen basından yüklenme olacağını biliyordum. Kendi üstüme çekmek istedim. Taraftarlar aramızdaki bağın çok kuvvetli olduğuna inanıyordum. Galatasaraylılığımdan şüphe etmeyeceklerine düşündüm. Bu tepkiyi beklemiyordum. Sürpriz oldu.

“TARAFTAR BU OYUNA DÜŞMEMELİ”
Geçen sene yaşananlar ortada. 28 puan geriden geldik. Bir ay önce Beşiktaş’ın elinden kupa aldık. Sahada dar ettik, bu takım eleştiriyi hak etmiyor. 5 maçın 3’ü deplasman biri de Beşiktaş. Hiçbir maçtan sonra sevinerek Florya’ya gitmedik. Niye Rize maçı son dakikada gol oldu; Beşiktaş maçı neden 2-2 oldu; Akhisar neden üstünüze geldi gibi sürekli sorular soruldu. Bu futbolcuları ve teknik ekibi motive etmiyor. Benim için yazdıkları umurumda değil. Taraftar bu oyuna düşmemeli. Taraftar bu işin olmazsa olmazı. Biz onları arkamızda hissetmezsek güçsüz hissederiz. Bizi her türlü desteklesinler ki biz de kendimizi güçlü hissedelim. En ufak serzeniş büyük yara açıyor. Her şey taraftar için yapılıyor. Hem teknik ekip hem futbolcular hem de yönetimin amacı bu.

Maçtan sonraki açıklamanın nedeni buydu. Bu eleştirilerin olacağını biliyordum. Ne Fenerbahçe ne Beşiktaş hocasına bu tip haberler neden yapılmıyor? Bu işi bilmiyor diye haber yapıyorlar. Bilse neler olacak demek ki... Derbi kaybetmiyor. Hata da yapabilir kim hata yapmıyor. Değişikliklere laf ediliyor. Kulübede Messi mi vardı? 6 oyuncusu eksik. Kulübedekiler yetersiz demiyorum. Aslan gibi oynarlar. Maç bu yüzden berabere bitti demek haksızlık. Sneijder’in oyundan alsa bu sefer korktu takımı geri çekti diyecekler. O Sneijder uzatma dakikalarında Josue’nin pozisyonunu hazırladı. Galatasaray küme düşmeme potasında gibi eleştiriyorlar. Bu oyunda taraftar da gelirse bu hissi üzerimizden atamayız. Onlar arkamızda olacak ki gücü hissedeceğiz.

Bu son maçta Serdar’ın eksikliği gördük. Galatasaray'a sakat geldi diyorlar. Milli maçlarda da oynadı. Rakipler de Avrupa Şampiyonası’na katılmış önemli takımlardı. Sakat olan kişi bunlarda oynayabilir miydi? Serdar iyi oynadığında beni unutmasınlar. Eren ve Tolga için eleştiriliyordum. Şimdi hiç yokmuşum gibi davranıyorlar. Serdar Aziz de öyle olacak. Bu arkadaşlar başarılı olsun ben sesimi hiç çıkarmam.

Sayın Dursun Özbek ve Yönetim Kurulu’nun aldığı bir karar. Bana tebliğ edilen benim konuşacağım. Önce Başkan’ı arayıp izin alıp ondan sonra konuşuyorum. Bütün günümü Florya’da futbolcularla teknik kadroyla geçiriyorum. Benim kadar hakim olma şansı yok. Bu yüzden de görevlendirme bende.

Biz kendi aramızda da bir sorun olup olmadığını konuşuyoruz. Üç tane Hollandalı çalıştırıcımız iki tane de bizim değerli arkadaşımız var. Ben de senkronizasyon problemini hissediyorum. Hemen oturup konuşacağız. Bu sorunu hızlıca çözeceğiz.

Muslera Taffarel’in gitmesinden dolayı bir mutsuzluk yaşadı. Taffarel’in gitmesi kendi tasarrufu… Muslera’nın yeni gelen hocayla da bir problemi yok. Kendisi büyük bir profesyonel. Bu tip olaylardan sorun çıkaracak bir isim değil.

“GALATASARAY’I KARIŞTIRMAK İÇİN HABER YAPIYORLAR”

Basın devamlı suni gündem yaratılıyor. Her gün uydurma haber ile yola çıkıyoruz. Galatasaray’ı karıştırmak için çıkan haberler… Tamamen benim talimatımla bir arkadaşı basın toplantılara almıyoruz. Sneijder sorusunu soran… Ben bunu kabul etmiyorum. Başka hocalara sorabiliyorlar mı? Hoca kibar ve centilmen diye mi soruyorlar? Ben kendisiyle konuştum bir daha soracağım dedi. Şimdi sorabiliyorsa sorsun. Sneijder’e de yazık oluyor. Alakası yokken günah keçisi oluyor.

Antalya maçında Podolski hazır olacak. 90 dakika değil ama ikinci yarıya girebilecek durumda. Hoca karar verecek. Milli takım arasından sonra herkes oynayabilecek durumda olacak. Hoca baya zorlanacak. Bütün futbolculara sakatlıksız bir ara diliyoruz.

Antalya maçında taraftarımızın bizi yalnız bırakmayacağından eminim. Seyirci varsa takım var seyirci yoksa takım da olmuyor. Bilet fiyatları çok uygun. Rize maçında 30 bin civarı bir seyirci vardı. Çok güzel bir atmosfer vardı. Çocuk tribünün büyüteceğiz. Çok büyük ilgi olacağına inanıyorum.

Hamit ile devamlı konuşuyoruz. Hamit devre arasında gitme durumu oldu. Ben rica ettim kalmasını. Kabul etti ve kaldı. Çok önemli takımlarda oynamış bir oyuncu. O günlerine dönmek istiyor. Şu an için ne bizden ne ondan ayrılık talebi ya da düşüncesi yok. Bir problem oldu ama hoca ve oyuncular ile kendi aralarında hallettiler. Sevdiğimiz bir arkadaşımız. İnsanlara yaptıkları hatalarla bakmamak lazım.

“BİZDE TRANSFER BİTMEZ”

Bizde transfer bitmez. Sürprizler yapabiliriz. Belirlediğimiz yerler var. Şu an için açıklamak istemem. Vizyonsuz falan diye yazıyorlar. Dün Başkan ile birlikteydik. Ekim’deki kongreden sonra Şampiyonlar Ligi finali için takım kurmaya başla dedi. Vizyon her zaman zirvededir.

Tolga’nın bu performansını açık konuşayım ben de beklemiyordum. Gelir gelmez bu kadar istatistikleri dağıtacağını beklemiyordum. Kimi zaman oyuncu gelirken büyük umutla gelip olmuyor. Tolga bizim için çok iyi oldu. Hem de Türkiye orta sahada iyi bir oyuncu kazandı.

İsviçre Milli Takımı’na da Eren’i kazandırdık. Adaptasyon konusu çok değişik. Bazen en iyi oyuncusu transfer edersiniz olmaz. Onda da bu önemli performansın hemen başlamasını beklemiyordum. Biz Eren’e göre oynayamıyoruz. Hava hakimiyeti olan forvet uzun zamandır yok. Takımın genetiğinde orta yapma kalmamış durumda. Daha da iyi olacak. Şu an kanatlarımızda oynayan oyuncular topla içeri giren futbolcular. Ama yan top çalışması da yapılıyor Florya’da. Eren’i kimse göremedi. 4 milyon Euro bonservis verip aldığımız oyuncuyu küçümsüyor olabilir miyim? Bu kötü niyetten kaynaklanıyor. İşe yaramaz bir adama mı verdik 4 milyon euroyu? Şimdi 10 milyon euro konuşuluyor. Hiç gelmesinler bize bu rakamlarla…

Bruma İspanya’da kuvvetlendi diye bir şey yok. Biz ona güven ve sorumluluk verdi. Başta Riekerink olmak üzere… Sneijder ve Selçuk onu çok destekledi. Bundan dolayı bu oyunları oynamaya başladı. Pas versem mi vermesem mi düşüncesi yok. Takımın as oyuncusu oldu. Ünal Aysal zamanında alınan bir oyuncu. Onlar almasa bizim böyle bir oyuncumuz olmayacaktı. Bruma öyle bir   oyuncu ki bizi her seferinde yalancı çıkıyor. Elmas gibi… Bruma’nın sürati ve çabuk düşünmesi Allah vergisi. Bu özellikleri için düşünmüştük o da bizi yalancı çıkarmadı.

Josue’yi Sneijder’e alternatif olarak almıştık. Hoca’nın düşüncesidir çizgide oynatmak. Olur olmaz o ayrı. Kupada final olursa 47 maça çıkacağız. Josue çok değerli bir oyuncu. Derbide son saniyede ayağınıza top gelip hemen fileleri havalandırmak kolay değil.

Türkiye Kupası’nda statü bana da garip geldi. Son şampiyona da bir ayrıcalık tanınmalı. İlk 4 direkt gruplara katılıp 5. Takım kupa şampiyonu olabilirdi. Kupa da sadece zararı olan bir durum. Kupa galibine bir albeni sağlanmalı. Kupayı parlatmak lazım. Bu statüde mümkün değil. Maç başları kupa maçları da dahil. Çok enteresan bir takımla oynayıp 25 bin Euro kazanıyor oyuncular.

Kupa finalinde öyle yedek takım durumu yoktu. Kıran kırana bir maç olmuştu.

“SELÇUK BİRAZ ETKİLENDİ”

Selçuk bu haberlerden biraz etkilendi. Kendisiyle bu konulardan etkilenmemesi için konuştuk. Yılların verdiği bir yorgunluk var. Biz onu eski Selçuk olarak bekliyoruz. Kabiliyet de güç de var. Selçuk yıllardır dinlenemedi. Milli takıma çağrılmamak da etkiledi. Üzüldü…. Eski formunda değil fakat halen takımımızın en önemli oyuncusu. İlk seneki performansı çok iyi olunca şimdiki performansı yanında kötü kaldı. Yoksa performansı kötü değil.

Fatih Hoca ile Arda arasında gerçekleşiyor. İkisi de Galatasaraylı biz üzülüyoruz. Ben bir spor adamı olarak TFF’den rica ediyorum. Araya girmeleri gerekiyor. Selçuk ile Jor sürekli kavga ediyor biz ortada yokuz Böyle bir durum olabilir mi? İki tarafın da yıpranması istemeyiz.

Seyircimize seslenmek istiyorum. Onlar olmadan biz yokuz. Bizden desteklerini çekmesinler. Hata da yapabiliriz. Onların bizi terk etme lüksü yok. En ufak bir şeyde tepki koymayı hak etmiyor. Kenetlendikçe daha başarılı olacağız. Bu takım en üst seviyede oynamıyor. Çok daha iyi oynayacak. Trabzon maçında herkese gerçek Galatasaray’ı göstereceğiz. Ligde her maçta puan kaybedilebilir. Buna alışkın olmamız gerekiyor. Sahada savaşımızı vereceğiz.