Lazio 'efsane'den kaçamadı (GALERİ)

Lazio 'efsane'den kaçamadı (GALERİ)
Avrupa'da haftanın maçı Roma ile Lazio arasındaki derbiydi. İlk yarıda Lazio öndeydi ama Totti 2. yarıda sahne aldı ve derbi berabere bitti. Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve iki takımın da klasik formalarıyla çıktığı bu önemli mücadeleyi, hakem Daniele Orsato yönetti.

Karşılaşmanın 25. dakikasında sol kanattan hızlı gelişen Lazio atağında Anderson ceza sahasına girerken penaltı noktası üzerinde daha müsait durumdaki Mauri'ye topu çıkardı. Stefano Mauri de bekletmeden yaptığı vuruşla Lazio'yu 1-0 öne geçirdi.

Bu golden 3 dakika sonra yine Lazio hücumunda bu kez Mauri, Roma ceza sahasına girerken, şık topuk pasıyla meşin yuvarlağı arkasındaki Felipe Anderson'a bıraktı. Anderson da yaklaşık 25 metreden bekletmeden yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ikinci kez Roma filelerine gönderdi.

Mücadelenin ilk yarısı konuk Lazio'nun 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan takım ev sahibi Roma oldu. 48. dakikada, sol kanattan gelişen sarı kırmızılı atakta Strootman ceza sahası içine topu ortaladı. Altıpas üzerinde müsait durumdaki Francesco Totti, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, farkı bire indirdi: 1-2.

64. dakikada Romalı Cholevas, sol kanattan ceza sahasına topu ortaladı. Arka direğe koşu yapan Totti, topa son anda ayak koyarak takımına eşitliği getiren golü kaydetti: 2-2.

Totti, golü, kendisine verilen akıllı telefonla Roma'nın fanatik taraftarlarının bulunduğu ünlü güney kale arkası tribünlerini arkasına alıp özçekim yaparak kutladı. Romalı taraftarlar da maç boyunca ve sonunda takım kaptanları lehine tezahüratta bulundu.

Karşılaşmada başka gol olmayınca derbi 2-2'lik eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla iki takım puanları paylaşırken, lig ikincisi AS Roma, maç eksiği bulunan Juventus ile puanları eşitledi. 40 puanlı lider Juventus, bu akşam Napoli ile deplasmanda karşılaşacak.

Puan tablosunda 3. sıradaki Lazio ise bu maçtan aldığı bir puanla, puanını 31'e çıkardı.

Karşılaşmada ev sahibi Roma, De Sanctis, Maicon, Manolas, Astori, Cholevas, Nainggolan (Dk. 46 Strootman), De Rossi, Pjanic, Florenzi (Dk. 46 Ljajic), Totti, Iturbe (Dk. 81 Destro) on biriyle mücadele ederken, Lazio ise Marchetti, Basta, De Vrij (Dk. 76 Cavanda), Cana, Radu, Biglia, Parolo, Anderson (Dk. 65 Onazi), Mauri, Candreva, Djordjevic (Dk. 66 Klose) on biriyle sahada yer aldı.