"Kupanın sürprizi Arjantin olur"

"Kupanın sürprizi Arjantin olur"
Brezilyalı eski yıldız Ronaldo, FIFA 2014 Dünya Kupası'nın favori takımları arasında Arjantin'in de olduğunu ve büyük bir sürprize imza atarak şampiyon olabileceğini söyledi.

Brezilya'da önümüzdeki yıl düzenlenecek turnuvanın yerel organize komitesinde yer alan Ronaldo, düzenlediği basın toplantısında turnuvaya ilişkin düşüncelerini açıkladı.

Brezilya'nın, haziranda düzenlenen FIFA Konfederasyonlar Kupası finalinde İspanya'yı 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaştığını hatırlatan Ronaldo, "Brezilya'nın ne kadar güçlü olduğu ortada ve Dünya Kupası'nın da en önemli adayıdır" ifadesini kullandı.

"Sambacılar"ın Dünya Kupası'na evsahipliği yapmasının avantaj olmadığını ve turnuvanın diğer favorileri arasında Almanya, İspanya ile Arjantin'i gördüğünü söyleyen Ronaldo, "Arjantin, büyük bir sürprize imza atarak Brezilya'da Dünya Kupası'nı kaldırabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Ronaldo, ülkesinde devam eden stadyum inşaatlarının en kısa sürede biteceğini ve şampiyonadan önce düzenlenecek konser gibi etkinliklerle son kontrollerin yapılacağını ifade etti.

Brezilya'da yaşanan eylemlere de değinen Ronaldo, "Ülkede yıllardan beri bu denli kalabalık bir topluluğun caddelere aynı anda çıktığı görülmedi. Bu son eylemler, bize insanların ülkesini değiştirebilecek bir güce sahip olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.