"Kimsenin kuşkusu olmasın"

"Kimsenin kuşkusu olmasın"

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, "Türk futbol tarihinde az rastlanan bir sezon yaşıyoruz" derken, Antalyaspor karşısında hiç kimsenin kafasında en küçük bir kuşku yaşatmayacak şekilde futbollarını oynayacaklarını ifade etti

Sezonun son hafta maçını Antalyaspor ile deplasmanda yapacaklarını belirten Akyüz, yaptığı yazılı açıklamada, son hafta olmasına rağmen ligdeki takımların yaklaşık 3'de 1'inin ligden düşme korkusu içinde olduğunu kaydetti.

Gençlerbirliği olarak kendilerinin böyle bir korkuları olmadığına dikkati çeken Akyüz, şöyle devam etti: "Ancak son 4 haftada hep bu korkuyu yaşayan takımlarla oynamak zorunda kaldık. Özellikle bu son hafta, düşme hattında olan takımlar için telafisi olmayan maçlar oynanacak. Antalyaspor'un durumu, bizim durumumuzu biraz daha zorlaştırıyor. Bu maçı çok ciddiye almak zorundayız. Çünkü bu maçın sonucu belki de düşme hattındaki 6 takımı ilgilendiriyor."

"BAKKAL'IN İSTİFASI BELKİ DE ŞANSSIZLIK"
Akyüz, teknik direktör Mesut Bakkal'ın, Antalyaspor maçı öncesi istifasının belki şanssızlık olduğunu, ancak futbolcuların işin ciddiyetinde olup, hiç kimsenin kafasında en küçük bir kuşku yaşatmayacak şekilde futbollarını oynayacaklarını ifade etti.

Düşecek takımlarla ilgili hiçbir vebalin Gençlerbirliği'ne ait olmayacağını savunan Akyüz, "Gençlerbirliği'nin onuruna yakışır davranışı göstereceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yener veya yeniliriz ya da berabere kalırız. Sonuç ne olursa olsun tamamen futbol kuralları içerisinde olacak" dedi.

HASAN POLAT ADINA TESİS
Kendisini her zaman gerçek bir Gençlerbirliğili olarak nitelendiren Hasan Polat'ın adının Gençlerbirliği ile yaşatılması ve kulübün kendisine olan minnet ve şükran borcunun bir ifadesi olarak Gençlerbirliği Etlik Tesisleri'nin adının değiştirilerek Gençlerbirliği Hasan Polat Tesisleri yapılması konusunda yönetim kurulu kararı alındığını belirten Akyüz'ün açıklamasının devamı şöyle: "Bununla ilgili tesislerde yapılan bakım ve onarım işlemleri ardından tarihi daha sonra belirlenecek bir törenle isim değişikliği yapılacaktır.

Hasan Polat 1919'da Trabzon'da doğdu. Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Harp Okulu takımlarında futbol oynadı. Milli takımda görev aldı. 1954-1957 yılları arasında Futbol Federasyonu başkanlığı yaptı. 1957'de milletvekili seçilen Polat, 1970-1976 yılları arasında 2. kez Futbol Federasyonu başkanlığı yaptı.

Türk futboluna yaptığı hizmetler ve şahsiyetiyle Türk futbolunun en önemli anıtlarından biri olan, ayrıca Gençlerbirlikli olarak gurur duyduğumuz büyüğümüz Hasan Polat'a sağlık ve daha uzun ömür diliyoruz."