Arda Turan'dan çarpıcı Atletico Madrid ve Galatasaray sözleri!

Video yükleniyor...

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'u çalıştıran Arda Turan, geride kalan futbolculuk kariyeri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

UEFA TV'ye konuşan Turan, "Atletico Madrid günlerim güzel bir hikayeydi. İlk günden Avrupa Ligi'ni kazanabileceğimize inanıyordum. Öyle de oldu. Mücadele gücü yüksek iyi bir takımdık. Golü ilk atan takım olduğumuzda maçları kaybetmek artık bizim için çok zor oluyordu. O yüzden hep kazanmak için büyük avantaj sağlıyorduk." dedi. 

"Temelleri o zaman atılmıştı"


Avrupa Ligi'ni kazandıkları sezonu değerlendiren Turan, "Grup aşamasında Celtic maçları çok zordu. Deplasmanda oynadığımız ve benim de gol attığım Celtic maçı hiç kolay değildi. Finalde Bielsa'nın Bilbao'suna karşı oynamıştık. Şimdi de etkileri devam eden Bilbao'nun temelleri o zaman atılmıştı. Onları da Bükreş'te Falcao'nun çok etkili oynadığı bir maçta yenmiştik. Aslında hepimiz çok iyi oynamıştık. Güzel bir serüvendi." ifadelerini kullandı.

Arda Turan, "UEFA Kupası dedikleri kadar ağırmış. Kaldırması çok zor bir kupaydı (Gülerek)." şeklinde konuştu.

"Galatasaray'dan önce..."

Atletico Madrid günlerinin kendisi için çok değerli olduğunu belirten Turan, "Hala o günleri hatırladığımda çok duygulanırım. Galatasaray'da doğdum, büyüdüm, orada yetiştim ancak kendimi Galatasaray'dan önce bir Atletico Madrid efsanesi olarak görüyorum." sözlerini kullandı. 

Eyüpspor'daki teknik direktörlük serüvenine de değinen Turan, "Ne zaman hatırlasam Diego Simeone'nin bize verdiği özel taktikleri gelir. Çok inandığım ve oyuncularıma da söylediğim bir şey var; hangi sistemi oynarsanız oynayın, hangi taktikle oynarsanız oynayın oyunun temeli bire bir oyuna, temasa ve coşkuya dayanır. Eğer bunlara hazırlıklı değilseniz hiçbir sistem işe yaramaz." dedi. 

"Sokağın temeline iner"


Turan sözlerini, "Bahsettiğim şeyler de sokağın temeline iner. Küçükken oynadığımız bir çalım, birebir mücadele, topu kaybetmeme... Eğer bunları yapabilirseniz, diğer tüm sistemleri, nasıl oynayacağımızı, savunma yapacağımızı, rakibi nasıl karşılayacağımızı tartışabiliriz." şeklinde sürdürdü. 

Hayal kurmayı sevdiğini belirten Arda Turan, "Çok hayalperest bir insanımdır. Hedefimiz hemen Trendyol Süper Lig'e çıkmak. Sonrasında ise en kısa süre içerisinde bu güzel semte Avrupa'da bir maç oynatmak istiyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı. 

beinsports.com.tr / Dış Haberler

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN
TRENDYOL 1. LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN