Kayserispor-Kardemir Karabükspor: 2-0 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Kayserispor evinde Kardemir Karabükspor'u 2-0 yendi ve 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı.

Kayseripor 17. dakikada Deniz Türüç'ün penaltı golüyle Kardemir Karabükspor karşısında 1-0 öne geçti.

Savunma arkasına havadan gönderilen uzun pasa hareketlenen Welliton bu topu kafa ile altıpas çizgisi önündeki arkadaşı Prejuce Nakoulma'a indirdi. Nakoulma topu düzelterek vuruşunu yaptı. Hakem Halil Umut Meler, vuruştan sonra Dany Nounkeu'nun topa elle müdahale ettiğini belirtti ve Dany'i kırmızı kart ile oyundan atarak Kayserispor lehine penaltı kararı verdi. Deniz Türüç'te kullandığı penaltı vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 20. dakikasında Kayserispor ikinci gole çok yaklaştı. Savunmanın yaptığı pas hatasını değerlendiren Umut Bulut sağ kanatta topla buluştu ve pasını penaltı noktasına hareketlenen Welliton'a gönderdi. Welliton kaleciyi geçerek vuruşunu yaptı ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

Karabükspor karşılaşmanın 25. dakikasında etkili geldi. Ermin Zec ceza yayı sol çaprazına sokuldu ve pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Mustapha Yatabare'ye gönderdi. Bu top savunmadan sekerek Abdou Traore'nin önünde kaldı. Traore bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da gol için etkili geldi. 55. dakikada orta alanın biraz ilerisinden kullanılan serbest vuruşta Iasmin Latovlevici ortasını altıpas çizgisine doğru gönderdi. Gelen topa Barış Başdaş vuruşunu yaptı ancak kaleci Muammer Yıldırım gole izin vermedi. Atağın devamında Kayserispor bu kez golle burun buruna geldi ancak bu kez de Facchini kalesinden çıktı ve ceza sahasının dışında topu kontrol etti ve takımını atağa kaldırdı. Gelişen atakta Latovlevici'nin ceza sahasının dışından şutu auta çıktı. 

Kayserispor 77. dakikada Karabükspor kalesine etkili geldi. Karabükspor'un kullandığı köşe vuruşu sonrasında gelişen Kayserispor kontra atağında Murat Duruer'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Prejuce Nakoulma uzun süre topu sürerek ortasını ceza sahasına doğru gönderdi. Savunmadan seken top penaltı noktası sağ tarafında Jean-Armel Kana-Biyik'ın önüne düştü. Kana-Biyik gelişine sert vurdu ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde auta çıktı.

Kayserispor 83. dakikada Welliton'un golüyle Karabükspor karşısında skoru 2-0 yaptı. Murat Duruer'in pasıyla topla buluşan Welliton topu ağlarla buluşturdu. 

Bu sonuçla Kayserispor 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrılmış oldu ve 12 puanla 16. sıraya yükselmiş oldu. Karabükspor ise 18 puanla 13. sıraya geriledi.