Kartal'ın yeni panzeri böyle biri!

Video yükleniyor...

Roberto Hilbert’le yollar ayrıldığından bu yana sağ bek pozisyonunda bir türlü istediği verimi alamadı Beşiktaş. Aradan geçen süre zarfında savunmanın sağında görev alan bütün oyuncular, iyi niyetle mücadele etse de tempo, dinamizm ve hücumda yaratıcılık konusunda fark yaratamadılar.
 
Savunmanın sağına Avrupa standardı getirmek isteyen Beşiktaş, Bundesliga’nın deneyimli isimlerinden Andreas Beck’i kadosuna kattı.

Kariyer başlangıcından itibaren kendisine Filip Lahm, Dani Alves ve Jose Bosingwa’yı örnek alan Andreas Beck, eski adıyla Sovyetler Birliğinde doğdu ve ailesiyle birlikte 3 yaşında Almanya’ya göç etti.

Suttgart formasıyla ilk golünü Bayer LEverkusen’e atan ve galibiyeti getiren Beck, 2007-2008 sezonunda Stuttgart’la şampiyonlar ligi deneyimi yaşadı ve gruplarda iki asiste imza attı.

3.2 milyon euroya 1 sezon sonra Hoffenhaim’a transfer olan Beck, Demba Ba’nın da takım arkadaşı oldu. 2010 Dünya kupası elemelerinde 4 maçta oynayıp finaller için seçilen geniş kadroda da yer bulan Beck, 23 kişilik aday kadroya ise dahil edilmedi.

2010’dan itibaren Hoffenhaim’in kaptanı olan lider karakterli Andreas Beck’in adı 2011’de İtalyan devi Juventus’la da anılmıştı.

2006 şubatından bu yana 243 Bundesliga maçına çıkan ve 4 gol 23 asiste imza atan Andreas Beck, Beşiktaş’ın genç ve tutkulu oyuncu grubunu deneyimi ve lider karakteriyle bütünleyebilecek istikrarlı bir oyuncu olarak dikkat çekiyor.