Kartal'dan ilk bomba

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ikinci yarısının ilk haftasında cumartesi günü oynayacağı Trabzonspor maçı öncesi transfer çalışmalarına hız veren Beşiktaş, Uruguaylı Nicolas Lodeiro ile anlaştı.

Brezilya'nın Botafogo kulübünde forma giyen ve forvet arkasında görev yapan Lodeiro, satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralandı. 30 haziran 2016'ya kadar Botafogo ile sözleşmesi olan  Uruguaylı futbolcunun bonservisinin yaklaşık 4 milyon euroyu bulması bekleniyor. Lodeiro, yarın istanbul'a gelecek ve sağlık kontrolünden geçirilip sözleşme imzalanacak.

Uruguay'ın Nacional takımında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Lodeiro, Ajax'a transfer oldu ve 2010-2012 yılları arasında Hollanda takımında 20 resmi maça çıktı, 2 gol attı.

Ajax'tan sonra daha fazla forma şansı bulabilmek amacıyla Botafogo'ya geçen Lodeiro, Brezilya kulübünün önemli oyuncularından biri oldu. Geride kalan sezonda 22 maça çıkıp 3 gol atan Lodeiro, 3 de asist yaptı. Sol ayağını çok iyi kullanabilen Lodeiro, Uruguay A milli takımının formasını da 12 kez giydi ve 1 gol attı.

Beşiktaş, stoper mevkiine yapacağı transfer için İngiliz futbolcu Joleon Lescott konusunda ise girişimlerini sürdürüyor. Siyah beyazlılar, daha önce kendisiyle anlaştıkları Lescott'un kulübü Manchester City'den gelecek yanıtı bekliyor.

Bu arada siyah beyazlı takım Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını da sürdürürken, teknik direktör Slaven Biliç de sahaya süreceği onbiri büyük ölçüde şekillendirdi. Hırvat teknik adamın sahaya kalece Tolga- Atiba Huchinson, Franco, Ersan, Motta, Holosko, Veli, Oğuzhan, Fernandes, Olcay ve Almeida onbirini sürmesi bekleniyor.