"Karadeniz kulüpleri güçlenmeli"

"Karadeniz kulüpleri güçlenmeli"
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Karadeniz kulüplerini güçlendirmeleri gerektiğini söyledi. 

Bordo-mavili kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Şener, Trabzonspor'un şampiyonluğa oynadığı dönemlerde ligde çok sayıda Karadeniz takımının bulunduğunu belirterek, ''Bu süreci tekrar geri getirmeliyiz. Trabzonspor büyüklüğünü ve yönlendiriciliğini göstererek Karadeniz takımlarına sahip çıkmalıdır. Önümüzdeki süreçte bu konuya büyük önem vereceğiz. Çünkü Karadeniz deplasmanları İstanbul takımları için her zaman en zor deplasmanlar olmuştur. Bu sayı artarsa, hem ligin kalitesi artar, hem de bizim için avantaj olur'' dedi. 

Bu doğrultuda farklı projeler geliştireceklerini de kaydeden Şener, ''Bölge takımlarımızı özellikle oyuncu katkısı anlamında desteklemeli ve yeni bir Karadeniz vizyonu oluşturmalıyız. Aslında Trabzon her zaman bölge takımlarımız için önemli bir kaynak, ama bunu bir plan ve proje dahilinde yönlendirme zorunluluğumuz var. Böyle olursa hem kaliteli oyuncu yetiştirir, hem de yarışta avantajlı konuma geliriz'' diye konuştu. 

Trabzonspor'un transfer stratejisinin her zaman üretime dayalı olması gerektiğini ifade eden Şener, şöyle konuştu: ''Bu üretim sadece kendi altyapımızdan oyuncu yetiştirmek olarak algılanmamalı. Yerlinin de yabancının da gelişmeye müsait oyuncularını tespit ederek kulübün bünyesine katmalı ve onların başarı grafiğiyle de Trabzonspor'un çıtasını yükseltmeliyiz. Geçmişin başarılı dönemlerinin sırrı da burada yatmaktadır.''

Şener, takımdaki Trabzonlu oyuncu sayısının artmasının önemli faydalar getireceğini, ancak yine geçmişte olduğu gibi dışardan gelse de kendini Trabzon kimliğiyle özdeşleştiren futbolcuların da başarıya ciddi katkılar yapacağını sözlerine ekledi.