Çilingir Sneijder!

Çilingir Sneijder!
Avrupa'ya görkemli bir şekilde veda eden Galatasaray, şampiyonluk kovaladığı Süper Lig'e kayıpsız döndü. Karabük deplasmanından 1-0 galip ayrılan Cim Bom'a 3 puanı getiren gol ise Wesley Sneijder'den geldi.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, antrenörler Ümit Davala ve Hasan Şaş cezaları nedeniyle tribünde yer alırken, Galatasaray'ın başında teknik sorumlu olarak Cladiou Taffarel sahaya çıktı.

Karşılaşmaya iki takım da düşük tempoda başlarken ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü eline alan G.Saray, ağırlığını da sahaya yansıttı. İlk 45 dakikada hızlı hücumlarla gol arayan Karabükspor'a ise G.Saray savunması ve Muslera geçit vermedi. Golsüz geçilen ilk yarının ardından ikinci yarıda G.Saray vites yükseltti. Cim Bom'un aradığı gol ise 52. dakikada geldi. Drogba'yla yaptığı ver-kaçın ardından hızla ceza sahasına giren Sneijder, güzel bir vuruşla G.Saray'ı 1-0 öne geçirdi.

Maçın kalan dakikalarından tempoyu iyi ayarlayan sarı kırmızılı takım, 90 dakikayı da bu skorla bitirdi ve şampiyonluk yoluna yara almadan devam etti.

Bu sonuçla 59 puana yükselen G.Saray, F.Bahçe ile arasında puan farkını maç fazlasıyla 7'ye çıkardı. Karabükspor ise 34 puanda kaldı.

K.KARABÜKSPOR: 0 - 1 :GALATASARAY

STAT:
Necmettin Şeyhoglu
HAKEM:Mustafa Kamil Abitoğlu
YAYIN: Lig TV

K. KARABÜK: Bora, Erdem, Deumi, Birol, Mabiala, Seric, Ahmet İlhan, Yiğit, İlhan Parlak, Lualua, Gökhan
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

GALATASARAY:
Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Hamit, Melo, Selçuk, Sneijder, Drogba, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Taffarel

SARI KARTLAR:
Dk. 40 Semih Kaya, Dk. 45 Riera (Galatasaray), Dk. 52 Seric, Dk. 58 Birol, Dk. 69 Deumi (Karabükspor)

GOL: Dk. 52 Sneijder