Kapıyı Fener'in gözdesi açtı

Kapıyı Fener'in gözdesi açtı
Şampiyonlar Ligi Play Off turu birinci maçında Valencia ile Monaco karşılaştı. Sahasında Fransız rakibini 3-1 yenen İspanyol ekibi, rövanş için avantajlı skor elde etti.

Mestalla'da oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip etkili başladı ve maçın daha ilk dakikalarında bulduğu golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 4. dakikasında adı Fenerbahçe ile anılan Sofiane Feghouli'nin asistini gole çeviren Rodrigo takımını 1-0 öne geçtirdi. Erken yenen golün şokunu üzerinden çabuk atan Marsilya, Valencia kalesinde bulduğu ataklarda kaleci Matthew Ryan'ı bir türlü geçemeyince ilk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan Monaco aradığı golü 49. dakikada Hırvat orta saha Mario Pasalic ile buldu. (1-1) İkinci yarının hemen başında golü bulan Monaco, rakip kaleye ikinci golü bulmak için yüklenirken 59. dakikada kalesinde golü gördü. Valencia, kontra atakla Monaco savunmasını az kişiyle yakalayınca fırsatı kaçırmadı ve Dani Parejo'nun golüyle maçta tekrar öne geçen taraf oldu. (2-1) Gol sonrası oyunun kontrolünü kendi bünyesinde tutan Valencia, maçın 86. dakikasında Feghouli'nin golüyle farkı ikiye çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Valencia, Mestalla'da ağırladığı Monaco'yu 3-1 yenerek rövanş maçı için önemli bir avantaj elde etti.

Bu arada adı Fenerbahçe ile anılan Sofiane Feghouli, maçı 1 gol ve 1 asist ile tamamladı.