Kadının fendi Tarzan'ı yenemedi!

Kadının fendi Tarzan'ı yenemedi!





Sadece Türk futbolu değil, dünya futbolu tarihine de geçecek maçta Fenerbahçe tribünlerindeki 40 bin kadın ve çocuk taraftarını üzdü! Sarı lacivertliler, Manisaspor ile evinde 1-1 berabere kaldı. Bu arada maça damgasını vuran bir diğer olay ise uzatma anlarında önce Manisaspor'un ardından Fenerbahçe'nin birer golünün ofsayt gerekçesiyle sayılmamasıydı...

TFF'nin aldığı yeni kararla seyircisiz oynama cezası yerine maçları sadece kadın ve çocukların izlemesi kuralının getirilmesi ilk kez Fenerbahçe-Manisaspor maçında oynandı. İlk beklentiler 10-15 bin taraftarın maça geleceği yönündeydi. Ancak, son dönemde yaşanan olayların da etkisiyle Fenerbahçeli kadınlar formalarını giydi, çocuklarını yanına aldı ve Saracoğlu'nun yanından e-%'e kadar uzanan inanılmaz bir bilet kuyruğuyla Kadıköy'ü mahşer yerine çevirdi. 40.000'in üzerinde kadın ve çocuk taraftar, Saracoğlu'nun tribünlerini doldurdu ve Fenerbahçe-Manisaspor maçı bu tarihi atmosferde başladı.
 
Tribünden küfür duyulmuyor, İstiklal Marşı çok ince bir tonda ama düzenli söyleniyor, maç başladıktan sonra da kaçan her pozisyonda tiz çığlıklar ortalığı kaplıyordu. Ama tribünler kesinlikle çok renkliydi.
 
Fenerbahçeli futbolcular istekli oynasa da umduğu hücum üretimini gerçekleştiremedi. Ligin ilk haftasında Trabzonspor'a kötü bir sürpriz yapan Manisaspor ise rakibinin açığını bekleyen bir boksör gibiyde.

Kadıköy'ün şenlendiği an ise 40. dakikaydı... Caner sol kanattan rakibini geçerek ceza sahası önüne kadar geldi, sağ kanattan içeri giren Dia'ya pasını verdi, Dia topla buluştu, sağ çaprazdan uzak köşeye yerden sert vurdu ve top kaleci İlker'in bakışları arasında ağlarla buluştu: 1-0! Tribünlerden yine o alışık olmadığımız tiz ses yükseldi, ama coşku had safhadaydı...
 
İlk yarı Fenerbahçe'nin istediği gibi bitmişti, ikinci yarı da Fenerbahçe'nin istediği gibi başladı. Nizamettin 48. dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı ve Manisa ekibi 10 gibi kaldı. Ancak akıllara hemen şu da geldi: Trabzonspor karşısında da uzun süre 10 kişi oynayıp sonradan 1-1'i yakalayan Manisaspor aynı şeyi yapacak mıydı?
 
Sorunun yanıtı: Evet, yaptı.
 
64. dakikada Murat Erdoğan sol kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi, Yiğit Gökoğlan'a çarpan top arka direğe geldi, Ziegler ve Bilica topu uzaklaştıramadı ve Ömer Aysan araya girerek topu köşeden ağlarla buluşturdu. Tarzan yine yapmıştı!
 
Kalan dakikalarda Fenerbahçe gol için bastırdı, bir koç pozisyon yakaladı ancak rakibi de tehlikeli akınlar yaptı. Ama her iki takım da skoru 2-1'e getiremedi.

Bu arada maça damgasını vuran bir diğer olay ise uzatma anlarında önce Manisaspor'un ardından Fenerbahçe'nin birer golünün ofsayt gerekçesiyle sayılmamasıydı...
 
Fenerbahçe tarihe geçecek maçtan sadece 1 puan alarak ayrılırken; Manissapor 3 hafta içinde 2 büyüğe aynı sürprizi yapmanın mutluluğunu yaşadı..

1008 DAKİKA SONRA GOL YEDİLER!
Fenerbahçe'nin Manisaspor'dan 65. dakikada yediği gol, Kadıköy'de gol yemeden geçen seriyi bozdu. Kendi sahasında adeta kalesini gole kapatarak, geçen sezonun 15. haftasından bu yana, gole izin vermeyen sarı-lacivertli ekip, 10 maçlık serinin ardından 1008 dakika sonra gol yedi.
 
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bundan önce 15. haftada Kardemir Karabükspor'u 2-1 yendiği maçın 47. dakikasında Emenike'nin ayağından gol yiyen sarı-lacivertliler, Manisaspor karşısında 65. dakikada Ömer Barış Aysan'ın maçta skoru 1-1 yapan golüne engel olamadı.
 
Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki son maçlarında Sivasspor, Trabzonspor, Kayserispor, Kasımpaşa, Konyaspor, Bursaspor, Gaziantepspor, İBB, Ankaragücü ve Orduspor'dan gol yememişti...

(Ligtv.com.tr)

FENERBAHÇE-MANİSASPOR: 1-1
STAT: Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Özgür Yankaya, Serkan Akarca, Gökhan Memişoğlu 
 
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Bekir İrtegün (Dk. 81 Orhan Şam), Yobo, Bilica, Ziegler, Dia (Dk. 60 Bienvenu), Selçuk Şahin (Dk. 16 Gökay Iravul), Cristian, Caner Erkin, Ale, Semih Şentürk 
 
MANİSASPOR: İlker Avcıbay, Ömer Aysan Barış, Akaminko, Hüseyin Tok, Klukowski (Dk. 11 Ferhat Çökmüş), Yiğit İsmail Gökoğlan, Nizamettin Çalışkan, Yiğit İncedemir, Simpson, Murat Erdoğan (Dk. 82 Bekir Yılmaz), Kahe (Dk. 52 Mehmet Güven)
 
GOLLER: Dk. 41 Dia(Fenerbahçe), Dk. 65 Ömer Aysan Barış(Manisaspor)
 
KIRMIZI KART: Dk. 48 Nizamettin Çalışkan(Manisaspor)
 
SARI KARTLAR: Yiğit İncedemir(İlk yarının bitiminde), 90+4 Yiğit İsmail Gökoğlan(Manisaspor), Dk. 53 Bekir İrtegün(Fenerbahçe)
 
İLK YARIDAN DAKİKALAR
8. dakikada Yiğit İncedemir'in soldan ortasında kaleci Volkan Demirel'in çeldiği topu, savunmada Yobo uzaklaştırdı.
 
16. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Ömer Aysan Barış'ın sert şutunda, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol etti.
 
35. dakikada sağdan ceza alanına giren Yiğit İsmail Gökoğlan'ın yerden sert vuruşunda, kaleci Volkan Demirel'den dönen topu daha sonra savunma uzaklaştırdı.
 
GOL: 41. dakikada Caner Erkin'in pasıyla sağdan ceza alanına giren Dia, yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden filelere gönderdi: 1-0.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.
 
Bu arada, hakemin ilk yarıyı bitiren düdüğünden sonra sert bir şekilde topa vuran Yiğit İncedemir, sarı kart gördü.
 
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
48. dakikada ceza yayı üzerinden Simpson'un vuruşunda, kaleci Volkan Demirel, üzerine gelen topu kontrol etti.
 
Aynı dakika içinde ilk yarıdan sarı kartı olan Nizamettin Çalışkan, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
 
54. dakikada Yiğit İsmail Gökoğlan'ın ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
 
57. dakikada kaleci İlkerAvcıbay'ın hatalı pasında topu kapan Gökay Iravul'un pasıyla, kaptan Ale bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcunun sert şutunda, kaleci İlker Avcıbay'ın tek eliyle çeldiği topu, savunma taca attı.
 
GOL: 65. dakikada Murat Erdoğan'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Fenerbahçeli oyuncuların uzaklaştıramadığı topla arka direkte buluşan Ömer Aysan Barış'ın vuruşunda, savunmada Bilica'ya çarpan top, filelere gitti: 1-1.
 
69. dakikada soldan Bienvenu'nun ortasında, ceza alanı içinde Semih Şentürk'ün kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.
 
72. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan Caner Erkin'in sert şutunda, kaleci İlker Avcıbay topu kornere çeldi.
 
73. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasında ceza alanı içinde Yobo'nun kafayla altı pasa indirdiği topu Bienvenu'den önce kaleci İlker Avcıbay kontrol etti.
 
74. dakikada Murat Erdoğan'ın pasında ceza alanına hareketlenen Simpson'dan önce kalesinden çıkan Volkan Demirel, topu ayağıyla uzaklaştırdı.
 
76. dakikada ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Caner Erkin'in sert şutunda, top üstten auta gitti.
 
79. dakikada sağdan Ale'in kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Cristian'ın kafayla indirdiği topa arka direkte yakın mesafeden Semih Şentürk'ün vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü. Dönen topu savunma bir kez daha kornere gönderdi.
 
85. dakikada Ale'in ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci İlker Avcıbay üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.
 
90+2. dakikada Yiğit İncedemir'in şutunda, yerden seken topu kaleci Volkan Demirel son anda kornere çeldi.
 
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe, kendi sahasında Manisaspor ile 1-1 berabere kaldı.