Kadıköy'de 'Zico istifa' sesleri

Kadıköy'de 'Zico istifa' sesleri

Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'de Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı maçta, taraftarlar, yönetim kurulu ve teknik direktör Zico'ya tepki gösterdi.

Maraton üst tribünün orta bölümünde konuşlanan taraftar grubu, maç bittikten sonra tribünü terk etmeyerek, "Yönetim, bu takım senin eserin" şeklinde tezahüratlarla, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kuruluna tepkiyi dile getirdi. Taraftarın bu tezahüratı, o sırada diğer tribünleri terk etmekte olan çok sayıda taraftar tarafından da alkışlandı. Yönetime tepki gösteren taraftarlar, kendilerini protesto eden küçük bir gruba yönelik de tepki gösterdi. Grup bir süre tezahüratlar yaptıktan sonra tribünden ayrıldı.

"ZICO İSTİFA" TEZAHÜRATI
Maçın ikinci yarısında bir ara Fenerium üst tribünde, yükselen "Zico istifa" sesleri, son saniyelerde tribünlerin büyük bir bölümüne de yansıdı. Fenerbahçeli taraftarların bir bölümü 67. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın maçı 2-2'ye getiren beraberlik golünden önce "Zico istifa" şeklinde tezahürat yaptı. 67. dakikaya kadar olan süreçte futbolcuların hatalarından dolayı sık sık takıma bireysel tepkiler veren taraftarlardan Maraton üst tribünün sol bölümünde bulunan grup, rakip kale önünde kaçan bir pozisyonun ardından Brezilyalı çalıştırıcıya istifa tezahüratları yaptı. İstifa tezahüratını, bazı taraftar grupları ıslıklayarak protesto etti. Maçın sonunda ise Brezilyalı çalıştırıcı için yapılan istifa tezahüratları tribünlerin büyük bir bölümüne yansıdı. Taraftarlar ayrıca, "Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" diye bağırdılar.

DEIVID KADRODA YOKTU
Fenerbahçe'nin Sivasspor maçında, Brezilyalı futbolcularından Deivid de yer almadı. Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe'ye geldiğinden bu yana ilk kez bir maçın 18 kişilik kadrosunda yer almadı.