24 yıl sonra gelen 'Süper' zafer

24 yıl sonra gelen 'Süper' zafer
Katar'da oynanan İtalya Süper Kupası, Trabzonspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakibi Napoli ile Juventus arasında enfes bir maça sahne oldu normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 biten karşılaşmada sonucu penaltılar belirledi. Seri penaltılar sonucu rakibine üstünlük sağlayan Napoli 24 yıl aradan sonra kupayı müzesine götürdü.

Jassim Bin Hamad Stadı'nda oynanan karşılaşmayı siyah beyazlılar gole başladı. 3. dakikada savunma büyük hatasını affetmeyen Tevez, skoru 1-0 yaptı. Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarıda başka gol olmadı. 68. dakikada sahneye Gonzalo Higuain çıktı, düzgün bir kafa vuruşuyla skoru eşitledi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi.

106. dakikada Tevez ile bir gol daha bulan Juventus skoru 2-1'e getirdi. Ancak Napoli henüz son sözünü henüz söylememişti. 118. dakikada Higuain Tevez'e bir kez daha cevap verdi. Ve maç penaltılara gitti.

Napoli'de Higuain, Ghoulam, Albiol, Gökhan İnler, Gargano ve Coulibaly penaltı atışlarını gole çevirirken, Jorginho, Martens ve Callejon ise sonuç alamadı.

Juventus'ta Vidal, Pogba, Marchisio, Morato ve Bonucci penaltı atışlarını gole çevirmeyi başardı. Tevez, Chiellini, Pereyra ve Padoin ise atışlarda başarılı olamadı.

Napoli, Doha'da elde ettiği galibiyetle son kez 1990 yılında Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Maradona ile müzesine götürdüğü İtalya Süper Kupası'nı ikinci kez kazandı.