Japonya'da 1 ve 2. antrenman seansları tamamlandı!

Video yükleniyor...

Akıcı ilk sektörü, tutkulu taraftarları ve cesaret gerektiren hızlı virajları ile ünlenen Suzuka Pisti'nin ev sahipliği yaptığı Japonya GP hafta sonu Cuma günü gerçekleştirilen 1 ve 2. antrenman seansları ile başladı.

Peki bu iki seansta neler yaşandı? İşte günün özeti.

1. antrenman seansı

Suzuka'da 1. antrenman seansı her zaman olduğu gibi Türkiye için oldukça erken saatlerde start aldı. 

60 dakikalık 1. antrenman seansı, Williams pilotu Logan Sargeant'ın 7. virajdaki nedeniyle çıkan kırmızı bayraklardan dolayı kısa bir kesintiye uğrasa da pilotlar bolca tur atabildiler.

Özellikle de seansın son 10 dakikasında yumuşak lastikle turlayan isimler olurken, en hızlı derece Red Bull pilotu Max Verstappen'den geldi. Avustralya'daki yarışta sağ arka freninin alev alması sonucu yarış dışı kalan Verstappen, 1:30.056'lık derecesi ile ilk sırayı aldı.

Diğer Red Bull'da Sergio Perez, takım arkadaşının 0.181 saniye gerisinde ikinci oldu. Son yarışın galibi Ferrari pilotu Carlos Sainz ise 0.213 saniye geride ilk 3'ü tamamladı. 

Sainz'ın arkasında Mercedes pilotları yer aldı: George Russell dördüncü, Lewis Hamilton beşinciydi. Avustralya'da kabus gibi bir hafta sonu geçiren ve iki aracıyla da yarışı tamamlayamayan Mercedes, Suzuka'ya herhangi bir güncelleme getirmedi. Alman ekip, bunun yerine ellerindeki paketi daha iyi anlamaya odaklanıyor. 

Ferrari pilotu Charles Leclerc yedinci en hızlı zamanı dereceyi kaydederken; Fernando Alonso, Oscar Piastri, yerel kahraman Yuki Tsunoda ve Lando Norris ilk 10'u tamamladılar. 

Sezona oldukça kötü başlayan Alpine, ilk güncellemelerini Suzuka'ya getirdi ve takımın Fransız pilotu Esteban Ocon, 11. olarak takıma umut aşıladı. 

Alexander Albon, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas ve Lance Stroll ise zaman tablosunun ilk 15 sırasında yer aldılar.

Red Bull akademisinin genç Japon sürücüsü Ayumu Iwasa, bu seans özelinde Daniel Ricciardo'nun koltuğunu aldı ve RB takımı ile pisti çıktı. Kendi evinde yarışan genç sürücü, 16. sırada yer aldı. 

Son 4 sıra ise Pierre Gasly, Guanyu Zhou, Kevin Magnussen ve kaza yapan Logan Sargeant'a gitti. 

2. antrenman seansı

Hafta sonu boyunca yer yer kendisini göstermesi beklenen yağmur, 2. antrenman seansı öncesinde ve sırasında etkisini gösterdi ve zemini ıslattı. 

Bunun üzerine kimse ıslak zeminde risk almak istemedi ve sürücüler seansın büyük bir kısmını garajda geçirdiler. 60 dakikalık seansın son bölümde pist kurumaya başladı ve bazı isimler kuru zemin lastikleriyle tekrar piste çıktı. Yine de risk almak pek de mantıklı değildi ve sadece 9 pilot zaman turu kaydetti. 

Seansın son dakikalarında yumuşak lastikle piste çıkan Oscar Piastri,  1:34.725'lik derecesi ile ilk sırayı aldı. Tabii bu derece pek de temsili değil, sonuçta pist hâlâ ıslaktı.

Nitekim Piastri'nin bu derecesi, Verstappen'in ilk seanstaki en hızlı zamanından neredeyse 5 saniye kadar yavaştı. Bu da koşulların hâlâ ne kadar kötü olduğunu gösterdi. 

Piastri'yi 1:35.226'lık turuyla 0.5 saniye geride ikinci olan Lewis Hamilton takip etti. Charles Leclerc son anlarda kaydettiği 1:38.760'lık turuyla 4 saniye geride üçüncü olurken, Yuki Tsunoda 6.2 saniye geride dördüncü sıradaydı. 

Bu seansta aracına geri dönen Daniel Ricciardo ilk 5'i tamamladı. Lando Norris altıncı, Carlos Sainz yedinci ve Esteban Ocon  sekizinci ve Kevin Magnussen 9. sırayı aldılar.  İlk 10'u Zhou Guanyu tamamladı. Tur zamanı kaydeden son isimler Valtteri Bottas, Alex Albon ve Nico Hulkenberg oldu.

Red Bull ve Aston Martin pilotları dışında Pierre Gasly, George Russell ve Logan Sargeant da piste çıkmadılar ve zaman turu kaydetmediler.