İzmir derbisi öncesi tarihi çağrı!

İzmir derbisi öncesi tarihi çağrı!
PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, cumartesi günü Göztepe ile oynayacakları İzmir derbisini iki takım taraftarının yan yana izlemesini istedi.

Özkan, yaptığı açıklamada, takım ayrımcılığı yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bir kentte aynı oksijeni soluyan insanların birlikte, omuz omuza maç heyecanı yaşamasından daha doğal bir şey olamaz. Her yerde 'ırkçılığa hayır' diyorsak, din, dil, ırk ayrımcılığına karşı olduğumuzu belirtiyorsak, takım ayrımcılığına da karşı durmalıyız. Biz İzmirliyiz ve önce rakibimize sonra da rakibimizin taraftarına saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Altınordu’nun sloganının "İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu" olduğunu hatırlatan Özkan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bizim yolumuz belli ve bu hedefimize doğru adım adım yürüyoruz. Göztepe de Karşıyaka gibi bu kentin en önemli değerlerinden biri. İkisi de Süper Lig'e gerçekten çok yakışacaktır. Diğer yandan bu maçın Atatürk Stadı gibi taraftar ile futbolcular arasında yüzlerce metre mesafenin olduğu bir statta oynanmasından da büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Bu derbinin, İzmir'deki futbol bakış açısını değiştirmesi açısından milat olmasını diliyorum."

Bu arada İzmir Atatürk Stadı'nda 24 Ekim Cumartesi günü saat 15.30'da başlayacak Altınordu-Göztepe maçı biletlerinin 10 liradan satılacağı bildirildi.