İşte Kanarya'nın son bombası!.. Yepyeni bir yıldız adayı

Video yükleniyor...

Henüz 21 yaşında Avrupa'nın 2 devinde forma giymiş yepyeni bir yıldız adayı: Lazar Markovic.

Aslında Markovic'in doğduğu yer bile bu noktaya gelişinin tesadüf olmadığını gösteriyor. Sırbistan basketbolunun efsanelerinden Fenerbahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic'in de doğum yeri olan Cacak'ta Mart 1994'te dünyaya geldi. 12 yaşında Sırbistanın en önemli 2 futbolcu ihracatı yapan takımlarından biri olan Partizan'da futbola başladı.

1. 75 boyunda olan Lazar Markovic'i oyunda ön plana çıkartan özelliği ise sürati. Hatta o kadar süratli bir futbolcu ki futbol dünyasında olmasıydı rahatlıkla Sırbistanı Olimpiyatlarda temsil eden atlerden biri olabilirdi.

Lazar Markovic çok genç yaşta milli formayla tanıştı. Alt yaş kategorilerinin hepsinde milli forma altında kaptanlık yapan genç orta saha 17 yaşında A Milli oldu. Asıl dikkat çekmeye başladığı dönemse 2012 ve 2013 yıllarını şampiyon tamamlayan Partizan'ın başarısında en önemli mimarlardan biri olduğu dönemdi.

Genellikle sağ kanatta başarıyla görmeye alışkın olduğumuz Markovic sol kanat ve fovet arkasındaki etkili performansıyla çok kısa zamanda Avrupa devlerinin dikkatini çekti. Önemli futbolcu projeleriyle Avrupa futboluna damga vuran Benfica 2013 yılınnda Markovic'in gelişimi açısında önemli bir proje sunarak 10 milyon euroya bu oyuncuyu renklerine bağladı.

Portekiz ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzalayan Markovic'in İber macerası hiçte yabana atılacak cinsten değildi. Lisbon derbisinde  Sporting Lisbon karşısında oynadığı futbolla büyük övgü topladı. Markovic Benfica'nın sezonu üçlemeyle tamamladığı dönemde saç ayağanın en önemli isimlerinden biri olmayı başardı.

Benfica'nın Avrupa Ligi finaline uzanan yolculuğunda yarı finalde Juventus'lu Vucinic'e girdiği tartışma final oynamasına mani oldu. Ancak Markovic o yıl teselliyi Avrupa Ligi'nin en 11'ne seçilerek buldu.

Lazar Markovic'in Portekiz'de başarıyla devam eden kariyerinde yeni durağı 2014 yılı başında Liverpool oldu. Premier Ligi uyum sağlamakta zorlanan Markovic'in Ada kariyeri 34 maç 3 gol.

Lazar Markovic 90 dakikaya yayılan enerjisiyle ve bitmek tükenmek bilmeyen hücum pres özelliğiyle yeni sezonda Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla göreceğimiz genç yıldızlardan biri konumunda.