İşte F.Bahçe'nin rakipleri

Video yükleniyor...

11'i eski Yugoslavya döneminde olmak üzere tarihi boyunca 20 kez şampiyon olan Partizan, ezeli rakibi Kızılyıldız'la birlikte Sırp futbolunun en önemli temsilcisi konumunda.

1945 yılında kurulan ve eski Yugoslavya idealini benimseyen ve yaşatan siyah beyazlılar, geçen sezon ligi ezeli rakiplerinin 5 puan önünde zirvede bitirdiler.

UEFA tarafından alt yapısı Ajax ile kıyaslanan Partizan, ülke nüfusunun yaklaşık üçte birinin desteğini alan popüler bir ekip. Maçlarını 32.000 kişi kapasiteli Partizan stadında oynayan siyah beyazlıların taraftar grubu "Grobari", "Mezar Kazıcılar" Avrupa futbolunun en ateşli seyirci topluluklarından biri ve sıkça olay çıkartmasıyla ünlü.

Takımı, futbolculuk yıllarında İspanya ve İngiltere'de top koşturan, Yugoslavya ve Sırbistan-Karadağ formalarıyla 64 kez milli olan Slavisa Jokanovic çalıştırıyor. 39 yaşındaki teknik direktör Partizan'ın başında ilk sezonunda şampiyonluk mutluluğu yaşadı.

Jokanovic, yeni sezon için takımı Montpellier'den Kamerunlu savunma oyuncusu N'Gambi, Tunuslu milli orta saha oyuncusu Zaiem ve Rad'dan gelen Bogunovic'le güçlendirdi. Ancak genç teknik adamın en önemli transferi yıllardır İspanya'da top koşturan tecrübeli santrfor Veljko Paunovic…

5'i Karadağlı 15 yabancı oyuncusu bulunan takımın diğer önemli isimleri arasında 17 kez milli olan kaptan Djordjevic, Belçika ve Almanya'da top koşturmuş Portekizli orta saha oyuncusu Moreira, Botafogo'dan geçen yıl gelen Brezilyalı orta saha oyuncusu Juca ve Karadağlı kaleci Bozovic sayılabilir.

Avrupa Kupalarında bugüne dek 146 karşılaşma oynayan Partizan bu maçlarda 59 galibiyet, 29 beraberlik ve 58 yenilgi aldı. 1966'da Şampiyon Kulüpler Kupasında final oynayan ancak Real Madrid'e 2-1 kaybeden Partizan, en son 2003/04 sezonunda Şampiyonlar liginde gruplarda mücadele etmişti.

Geçen yıl son haftada Azerbaycan ligini kazanan ve bu unvana ilk kez uzanan Inter Baku, 1997 yılında kuruldu. Daha önce 1 kez Intertoto Kupasına katılan Inter Bakü, böylece ilk kez Şampiyonlar liginde mücadele etme hakkı kazandı.

Azerbaycan'da yabancı kısıtlamasının kalkmasıyla Belçika'dan Nijerya'ya, Brezilya'dan Çek Cumhuriyeti'ne 17 yabancı transfer eden Inter Bakü'yü Ukraynalı Valentin Hodukin çalıştırıyor.

Bankerler takma adlı mavi beyazlı ekip, maçlarını 15.000 kişi kapasiteli Shafa stadında oynuyor. Azeri takımı, ilk ön eleme turunda Makedon Rabotnicki'yi 0-0 ve 1-1 berabere biten maçların ardından deplasmanda attığı gol sayesinde eledi.
-video_1-