İşte Akhisar’ın yeni Niasse’si Hugo Rodallega'nın hikayesi

Video yükleniyor...

Akhisar’ın yeni Niasse’si Hugo Rodallega, Kolombiya’nın Ananas anlamına gelen küçük şehri Pineapple’da doğdu. 
 
Hugo Rodallega, ilk çıkışını U20 Güney Amerika şampiyonasında yapmıştı. İlk maçında Bolivya’ya karşı ikinci yarıda oyuna girmiş ve 45 dakikada 4 gol atmıştı. O turnuvada Kolombiya şampiyon olurken Rodallega 9 maçta 11 gol atarak gol kralı olmuştu. Ayrıca turnuva tarihinin de en golcü oyuncusu rekorunu ele geçirmişti.
 
Bu başarı ona Meksika liginin en güçlü ekiplerinden Monterrey’e transferi getirdi. Ancak bir türlü beklenen formu gösteremeyince önce Atlas ardından da Nexaca’ya kiralandı.
 
Rodallega 2008 yılında Wigan ile Avrupa’ya adım attı. İlk yılını suskun geçirse de ikinci yılında özellikle jeneriklik golleri sayesinde adından epey söz ettirmeye başladı. Ancak Wigan sözleşme yenilemeyince Rodallega serbest kaldı ve 2012’de Fulham’la anlaştı. O sezon Fulham iyi başlangıcına rağmen küme düştü. Hugo Rodallega 3 sezon boyunca takımda kaldı ve Fulham’ın Championship’te küme düşmesini engelleyen belli başlı isimlerden biri oldu.
 
Bursaspor karşısında 2 gol atan, Hugo Rodallega 12 maçta 8 gole imza attı. Akhisar Belediyespor'un şimdiye kadar bulduğu 17 golün 8'inde imzası var. Son 4 maçta ise 5 gol kaydetti.
 
Kolombiya’lılar ona “rodagol” diyorlar. Hızlı, güçlü, uzun… Sağ, sol, kafa, göğüs; onun için fark etmiyor. Lakabını hak ettiğini söyleyebiliriz rahatlıkla. Şimdiye kadar en büyük problemi forma istikrarını yakalayamamış olmasıydı. Düzenli oynamak Rodallega’yı tam bir gol canavarına dönüştürüyor.