İngiltere merakla bekliyor! Mourinho özür dileyecek mi?

Video yükleniyor...

İngiltere Premier Lig’in son şampiyonu, yeni sezona tam bir korku filmi efekti ile başladı.
 
Chelsea’de kara kara bulutlar dolaşıyor ve Jose Mourinho’nun başı fena halde dertte... Üstelik dertler bir de değil...

Daha henüz sezonun ilk maçı… Swansea ile karşılaşan Chelsea, Courtois’inin kırmızı kart görmesi sonrası 10 kişi kaldı. Maçın son bölümünde, geçtiğimiz sezon en değerli oyuncu seçilen Eden Hazard bir pozisyonda yerde kaldı. Takım doktoru Eva Carniero ve ekibi sahaya girdi. Tedavi yapıldı ve Hazard saha dışına alındı. Hazard yeniden oyuna girene kadar geçen sürede Chelsea sahada 9 kişi kaldı.
 
Jose Mourinho bu olay üzerine çıldırdı. 
 
"Kulübede oturan doktor da olsanız, sekreter de olsanız futboldan anlamanız gerekiyor. O esnada Hazard'ın ciddi bir sakatlığı yoktu." 
 
Ancak kızgınlığı geçmedi ve Eva’nın ipini çekti. Eva Carniero'ya bundan böyle kulübede yer vermeyecek. Carniero ayrıca antrenmanlara katılamayacak ve takım oteline dahi giremeyecek.
 
Eva ve Chelsea sağlık ekibinin hakemin talebiyle sahaya girdiğine dair kamera görüntüleri olduğu belirtiliyor, yani doktor hanımın bir günahı yok! Ama bu bile Mourinho’nun kararından döndürmeye yetmedi.  
 
Eva’nın Chelsea’deki pozisyonu düşürüldü, ancak doktor hanım istifa etmedi. Ve İngiltere’de, Mourinho’ya “özür dile” baskısı başladı. Bu baskı Manchester City maçında tribünlerde bile kendisini gösterdi.
 
Mourinho bu baskılara karşı “yakında unuturlar” diye yaklaşmış olacak ki ses çıkartmamayı seçti. Oysa baskı gün geçtikçe artıyor. Şimdi de FİFA sağlık komitesi, Eva Carneiro ve ekibine destek ve Mourinho’ya, uyarı niteliğinde bir açıklama yapmaya hazırlanıyor.
 
Mourinho’nun tek derdi, doktor değil, Chelsea yeni sezonda 4 haftada yalnızca 4 puan toplayabildi, evinde galibiyeti yok… Premier Lig tarihinde son şampiyonun en kötü ikinci sezon başlangıcına imza atmış oldular. Yalnızca 1995-96 sezonunda son şampiyon Blackburn Rovers Chelsea’den daha az puan toplamış, 4 haftada 3 puan alabilmişti.
 
5. haftada Everton’a konuk olacak Chelsea’de bu defa gönüller biraz daha rahat; neden derseniz, Everton’ın teknik direktörünün adı Roberto Martinez, ismi P harfi ile başlamıyor…
 
Bu ne garip bir cümle demeyin, gayet gerçeklerden bahsediyoruz!
 
Jose Mourinho, İngiltere’deki son 8 mağlubiyetini adı P ile başlayan hocalara karşı aldı. Alan Pardew, 8.’inci P harfi oldu. 14. haftada Tottenham teknik direktörü Pochettino hala görevinin başında olursa, Mourinho maçın öncesindeki gecelerde pek uyku yüzü göremeyebilir. İngiltere’de yapılan bir anket, Tottenham-Chelsea maçını şimdiden maviler adına mağlubiyet olarak yazmaya başladı bile…