Hindistan'da Tuncay Şanlı rüzgarı!

Hindistan'da Tuncay Şanlı rüzgarı!
Hindistan Süper Ligi'nde Pune City forması giyen Tuncay Şanlı, Mumbai City'yi 3-1 mağlup ettikleri maçta takımının iki golüne imza attı.

Shree Shiv Chhatrapati Spor Kompleksi Stadı'nda oynanan ilk hafta mücadelesinde Pune City, Mumbai City'yi konuk etti.

Sezon başında kariyerine Hindistan'da devam etme kararı alan Tuncay Şanlı, ilk 11'de başladığı mücadelenin 12. ve 56. dakikalarında rakip fileleri havalandırarak maçın adamı seçildi. Pune City'nin diğer golünü Israil Gurung attı. Mumbai City'nin tek golünü Frederic Piquionne kaydetti.

Daha önce Türkiye'de Trabzonspor ve Akhisar Belediyespor'da mücadele eden Fildişi Sahilli Didier Zokora'nın ilk 11'de yer aldığı Pune City'de Rumen golcü Adrian Mutu ise 61. dakikada Tuncay Şanlı'nın yerine oyuna dahil oldu.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Fransız Nicolas Anelka'nın futbolcu-teknik direktör olarak görev yaptığı Mumbai City'de ise daha önce Kasımpaşa, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu'nda top koşturan Brezilyalı Andre Moritz ilk 11'de sahaya çıktı.

Kriket ve hokey gibi sporların yaygın olduğu Hindistan'da futbolun gelişmesi için yapılan yatırımın ardından İtalyan Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Fransız Nicolas Anelka, David Trezeguet ve Robert Pires, İspanyol Luis Garcia, Joan Capdevila, Brezilyalı Elano, Andre Moritz, Portekizli Helder Postiga, İsveçli Fredrik Ljungberg, İngiliz kaleci David James gibi oyuncuların yanı sıra Brezilyalı teknik adam Zico ve Roberto Carlos da ülkede görev aldı.

-reklam01-