"Herkes 10'u konuşacak"

"Herkes 10'u konuşacak"
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yeni transferi Sosa'ya toz kondurmuyor.

Arjantinli futbolcunun transferi için yönetime teşekkür eden Hırvat çalıştırıcı, “Bu oyuncuyu çok istememin nedenini hepiniz çok yakında göreceksiniz. Daha önce Atiba transferinde de çok ısrarcı olmuştum ve bugün onun nasıl bir futbolcu olduğunu herkes gördü” diye konuştu.

Orta saha transferini Jose Sosa’yı İstanbul’a getirerek nokta koyan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Slaven Bilic, yönetime hem teşekkür etti, hem de futbolcusunun meziyetlerini sıraladı.

Transferdeki birinci tercihinin Zenit’te oynayan Danny olduğunu söyleyen Hırvat hocanın, Sosa’nın ise ikinci sırada bulunduğunu belirterek, bu oyuncunun tam bir nokta transferi olduğunu dile getirdi. Hemen hemen Danny ile aynı özellikleri taşıdığı için Sosa’yı da listesine aldığını sözlerine ekleyen Hırvat hoca, takımın gücünün gözle görülür şekilde artacağını da yönetime iletti.

Sosa’yı kimi zaman solda, kimi zaman sağda ve bazen de forvet arkasında oynatacağını yönetimle yaptığı toplantıda anlatan Bilic, “Bu kadar maddi sıkıntı içerisinde bulunmanıza rağmen, Sosa gibi bir yeteneği aldığınız için size minnettarım. Bu oyuncuyu çok istememin nedenini hepiniz çok yakında göreceksiniz. Daha önce Atiba transferinde de çok ısrarcı olmuştum ve bugün onun nasıl bir futbolcu olduğunu herkes gördü. Aynı şeyi Sosa için de söyleyebilirim. Demba Ba, Mustafa ve Cenk çok kaliteli ve çok formda isimler. Bu transfer olmasaydı onların bir yanı eksik kalacaktı. Sosa’yı alarak, takım içerisinde çok önemli bir boşluğu doldurmuş olduk. Belli bir süreden sonra herkes onu konuşacak” ifadelerini kullandı.

Hem kiralık, hem satılık!

Beşiktaş, Sosa’yı Metalist Kharkiv’den 1.4 milyon euro karşılığında kiraladığını duyurdu, ancak Ukrayna kulübüne 1.5 ay içinde yani 15 Ekim tarihine kadar 2 milyon euro daha ödenmesi durumunda oyuncunun haklarını alacağını açıkladı. İlk yıl 1.5 milyon euro ödenecek olan oyuncunun opsiyonu devam etmesi halinde siyah-beyazlılar her sezon 50’şer bin euro artırarak toplam 4 yıl Sosa’ya forma giydirecek.

‘Beşiktaş’ın hakkı yendi’

BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni gezen Sosa, takımdaki herkesle tanışmak için sabırsızlandığını söyledi. Arjantinli futbolcu, şu anda çok mutlu olduğunu belirterek “Beşiktaş önüme çok güzel bir proje sundu ve benimle gerçekten ilgilendiğini gösterdi. Her futbolcu, her insan ilgiden hoşlanır. Ben de gösterilen ilgiden çok mutlu oldum ve tercih yapmamda bu etkili oldu” dedi. Siyah-beyazlı ekibin UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere’nin Arsenal takımına elenmesine değinen Sosa, “Beşiktaş’ın ve taraftarının üzgün olduğunu biliyorum. Çünkü haksız yere gruplara kalamadığını gördüm. Beşiktaş hak etmişti aslında” diye konuştu. Bu arada Sosa, ilk antrenmanını kondisyoner Miljenko Rak yönetiminde gerçekleştirdi.

Kaynak: Milliyet