Yusuf Namoğlu'ndan tartışmalara son nokta!..

Video yükleniyor...

Geçen haftaya damga vuran Emrenike'nin sahayı terketme olayını  ve hakem Fırat Aydınus'un kararını MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Futbol Gündemi'nde yorumladı.

Yusuf Namoğlu, görüntülü analiz ile hakemleri değerlendirirken Profesyonel hakemliğe geçiş süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. 
 
Yusuf Namoğlu, yarı profesyonel ve sözleşmeli hakemlik projesi üzerine çalıştıklarını söylerken ilk aşamada pilot uygulamada Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Mete Kalkavan, Barış Şimşek ve Hüseyin Göçek isimlerinin yer aldığını söyledi. 

Hakemlik mesleğinde gelirin artmasıyla mesleğe olan ilgilin de artacağını kaydeden Namoğlu, profesyonel hakemliğinin Türk hakemliği için önemli proje olduğunun altını çizdi. Gündem yaratan hakem kararlarını da değerlendiren MHK Başkanı, "dünyadaki hiçbir futbol organizasyonunda hakemlerin maçtan sonra konuştuklarını göremezsiniz" ifadelerini kullandı. Hakem yetiştirmenin sezon sonunda değil sezon başında olması gerektiğini dile getiren Namoğlu, hata yapmanın mesleğin doğasından geldiğini söyledi.