Hakkı Tomaç yeniden başkan

Hakkı Tomaç yeniden başkan
Samsunspor'da yapılan olağanüstü kongrede, tek listeyle gidilen seçimlerde Hakkı Tomaç yeniden başkanlığa seçildi.

İlkadım Belediyesi'ne ait Çok Amaçlı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen olağanüstü kongre, divan kurulunun ilgili gündem maddelerini belirlemesiyle başladı.
 
Kongrede söz alan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bu buluşmaların, her seferinde sağlıklı, olumlu, kalıcı güçlü adımlar olduğunu söyledi.
 
Bu buluşmaların hepsinde de bulunmaya gayret ettiğini ifade eden Güzeloğlu, ''Samsunspor, kenti tanıtan, Samsun kavramını kitlelere ulaştıran bir markadır. Çok açık bir tespitle de ismi üzerinde Türkiye'de geçmişten günümüze yarattığı değerle konuşulan bir markadır'' dedi.
 
Bazı markaların kısa soluklu olduğunu dile getiren Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti:
''Sürdürülebilir olmak kolay değildir. Burada umutsuzluğu, ümitsizliği büyütmemek, sorunları bu anlamda çözülemez göstermek de doğru değil. Eksiklikleri belirtmek kadar olumlu yöndeki değişimleri de vurgulamak zorunluluktur. Son genel kurulla yetkilenen arkadaşlarımızın samimiyetlerine ve çabalarına bizzat tanık oldum. İnanıyorum ki bu doğru gidiş doğruları çoğaltacaktır. Samsunspor hassasiyeti, sadece Samsun'un değil, Türk sporu ve özellikle de futbol camiasına önem veren herkesin meselesi. Samsunspor'un artık bir an önce olması gereken ve aslında kent kimliğiyle hak ettiği yerde, süper ligde olması genel bir beklentidir.''
 
HAKKI TOMAÇ
Samsunspor Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Tomaç da, şehrin markası olan Samsunspor'un yönetim kuruluna girebilmek için yarışıldığı ortamlardan artık insanların kaçar hale geldiğini öne sürdü.
 
Kongrede, yalnız bir Samsunspor ve yönetim kuruluyla karşı karşıya olduklarını da vurgulayan Tomaç, şöyle konuştu:
''İş yapan insan mutlaka hata da yapacaktır. Bizim de hatalarımız olmuştur. Ancak kim ne derse desin, ben böyle bir ortamda kulübü yalnız bırakmanın, evladını sokakta bırakmaktan farklı olacağını düşünmüyorum. Kulübün içinde bulunduğu nokta iyi değil. Bulunduğumuz yer ne bize 'oh' dedirtecek kadar rahat, ne de 'vah' dedirtecek kadar kötü. Türkiye liglerinde ses getirebilecek oyuncularımızdan ayrılmak zorunda kaldık. Ancak bunların sebepleri vardır. Ayrılan oyuncuların yerine takviyeler yaptık. Temennimiz, gelenler giderleri aratmaz. Müşterek değerimiz olan Samsunspor'a destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.''
 
Konuşmaların ardından yapılan seçimde 200 üye oy kullandı. Tek liste ile gidilen oylamada, geçerli oyların tamamını alan Hakkı Tomaç yeniden başkanlığa seçildi.
 
Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu ise, Erkut Tutu, Abdi Azgar, Ömer Çoruh, Fikret Yalçın, Metin Ateş, Hasan Bozal, Haluk Tan, Ahmet Hayvalı, Rüştü Araboğlu, Cahit Kaya, Tevfik Sönmez, Yaşar Köksal, Süleyman Salur, Hasan Kaya Aşçı, Adem Yazıcı, Abdurrahman Güngör, Ahmet Yıldırım, Hakan Taşlı ve Hüseyin Şenel'den oluştu.