Haftanın MVP'si Fernandez

Haftanın MVP'si Fernandez
Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turunun 11. haftasında, Real Madrid'de forma giyen İspanyol Rudy Fernandez, haftanın en değerli oyuncusu oldu.

Bu sezon Top 16 turunda daha önce de 3. haftanın MVP'si seçilen Fernandez, takımının CSKA Moskova'yı sahasında 93-79 yenerek çeyrek finale kalmayı garantilediği karşılaşmada 28 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, 4 top çalmayla mücadele etti. Skorer oyuncu maç boyunca top kaybı yapmazken, 5 kez de faule maruz kaldı. 9'da 5 iki sayı, 7'de 4 üç sayı ve 6'da 6 serbest atış isabetiyle yüksek yüzdeli bir performans sergileyen 28 yaşındaki basketbolcu, 33 indeks puanı toplayarak, Avrupa Ligi kariyerinde 6. kez haftanın en değerli oyuncusu olmaya hak kazandı.

CSKA Moskova'dan Sonny Weems, haftanın en fazla indeks puanı toplayan ismi olmasına rağmen takımının Real Madrid'e yenilmesiyle MVP olma şansını kaybetti. 35 indeks puanı elde eden Weems, karşılaşmayı 28 sayı, 5 ribaunt, 6 asistlik performansıyla tamamladı.

Panathinaikos'tan Dimitris Diamantidis, bu iki ismin ardından 11. haftada takımı adına en verimli oyunculardan biri olmayı başardı. Diamantidis, Panathinaikos'un sahasında Fenerbahçe Ülker'i 76-67 yendiği mücadeleyi 15 sayı, 6 ribaunt, 6 asist ve 4 top çalmayla noktalayarak, 31 indeks puanı topladı.

Galatasaray Liv Hospital'dan Pops Mensah-Bonsu ve Lokomotiv Kuban'dan Richard Hendrix 26'şar indeks puanı elde etti. Bayern Münih'i sahasında 76-69 geçen sarı-kırmızılılarda Mensah-Bonsu 14 sayı, 6 ribauntla oynadı. Richard Hendrix ise takımının Zalgiris Kaunas'ı deplasmanda 86-85'lik skorla devirdiği maçta 15 sayı, 8 ribauntla mücadele etti.