Günay'dan eleştiriler

Günay'dan eleştiriler
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Olağan Genel Kurul Toplantısı, İstanbul'da devam ediyor.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da yapılan kongrede söz alan Kulüp Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, bu yönetimden görevi bırakacak olanlara ''güle güle'', gelenlere de ''hoş geldin'' diyeceklerini belirterek, bazı tavsiyeleri olacağını söyledi.

Genel kurulda mali raporlarla ilgili açıklamalar olduğunu belirten Günay, ''Gelir hesaplarında beyanlar oldu. Temmuz ayında yapılacak Divan Kurulu toplantısına, denetleme kurulu, gelir ve giderlerle ilgili açıklayıcı notlarla gelsin. 400 milyon gelir var, nereden geliyor, onu söyleyeceksiniz. Bu eleştiri değil, tavsiyedir'' dedi.

Tahvil ihracında yanlış yapıldığını ileri süren Yüksel Günay, ''100 milyon tahvil ihracında yanlış yapıldı. Bu konu önce genel kurula getirilmeli, buradan yetki alınarak yapılmalıydı. Vakit kısaysa Yüksek Divan Kurulu'na getirip, tavsiye kararı alıp, onu uygulayacaksın. Sportif AŞ, Fenerbahçe'nin malı. Oraya giden yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe'den seçilmiş insanlar. Sizin adınıza borçlanma yapıyorlar. Bir hususu çok dikkatli takip ediyorum. Biz yaptık oldu, olmuyor. Tüzük buna yer vermiyor'' diye konuştu.

Yönetimden ayrılacağını açıklayan Nihat Özdemir'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yüksel Günay, ''Diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Ama Sayın Özdemir, Yüksek Divan Kurulu'na ve başkanına teşekkür etmedi. Bu da beni üzdü'' diyerek sözlerini tamamladı.