Guardiola 'ince' gördü!

Video yükleniyor...

Arsene Wenger’in Arsenal’i, 18 kişilik kadrosunda tek bir İngiliz futbolcunun yer almadığı takım olarak sahaya çıktığında, İngiltere’de ciddi bir tartışma konusu haline gelmişti. Yıllar içerisinde Arsenal kadrosundan İngilizler geldi, geçti ama hafızalara “İngilizsiz İngiliz takım” sıfatıyla yer etti.

Son günlerde benzer bir tartışma da Almanya’da sürüp gidiyor. 

Pep Guardiola’nın Bayern Münih panzeri, kadrosundaki Alman futbolcuların giderek azalması üzerinden eleştiri toplarının hedefi haline geldi. Bu eleştirilere katılan isimlerden biri de, Bayern Münih eski teknik direktörlerinden Ottmar Hitzfeld.

1998-2004 ve 2007-2008 yıllarında Bayern Münih’i çalıştıran Hitzfeld, Guardiola’nın Bayern’ini “İspanyollaşmış bir Bayern” olarak nitelendirdi.

“Toni Kross ve Bastian Sweinsteiger’ın yerine Xabi Alonso ve Arturo Vidal alındı. Kimsenin dikkatini çekmiyor sanki ama bence bu bir problem. Çok fazla yabancı var kadroda ve Alman mantalitesini kaybediyoruz. Bayern İspanyollaşıyor”

Guardiola’nın eski Bayern Müzih hocasına cevabı ise gecikmedi.
 
“Ottmar Hitzfeld’in Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Bayern Münih kadrosunda sadece 4 Alman futbolcu vardı. Ben Alman mantalitesine sahip değilim, ben Katalan’ım. Öğreniyorum ve Jupp Heynckes’in 2013’teki üç kupalı sezonunu tekrar yaşatmak için çalışıyorum.”

Guardiola’nın bu cevabı, Almanya’da pek çok kaynaktan gelen “İspanyollaşma” eleştirilerine yanıt olsa da asıl cevap görüntülü geldi. Bayern Münih resmi hesabından paylaşılan, Xabi Alonso ve Thiago’nun Almanca dersi alırken keyifli görüntülerinin yer aldığı video, eğlenceli birkaç dakika paylaşımından çok daha derin bir mesaj içeriyor.