G.Saraylıları çıldırtan 3 isim

G.Saraylıları çıldırtan 3 isim
1- NANİ
Manchester United’ın Portekizli starı satış listesine koyması Galatasaray’ı harekete geçirdi. İngiliz devi kapıyı 12 milyon Euro’dan açsa da, Sarı-Kırmızılılar bu işi 7.5 milyon Euro’ya bitirerek gücüne güç katmayı hedefliyor.

Fanatik'in haberine göre; Galatasaray’da Nani operasyonu başladı. Manchester United’da teknik direktörlük koltuğuna Sir Alex Ferguson’un yerine David Moyes’in oturmasının ardından, Portekizli futbolcu satış listesine konmuştu.


İngiliz kulübü, yıldız oyuncu için 12 milyon Euro bonservis bedeli belirlemiş durumda. Nani, 2007-2008 sezonunda Sporting Lizbon’dan 25 milyon Euro’ya transfer edilmişti. 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun şu anki yıllık kazancı ise 6 milyon Euro. Hatta Juventus, bu maliyetin fazla olması nedeniyle bu transferden vazgeçtiğini duyurmuştu. Galatasaray cephesi ise Nani’nin satış listesine konulmasının ardından temaslarını sıklaştırdı. Sarı-Kırmızılılar bu transferi 7.5 milyon Euro’ya bitirmeyi planlıyor.

3.5-4 milyon Euro yıllık
Yıldız futbolcu için ayrılan senelik bütçe ise 3.5-4 milyon Euro civarında. Eğer Nani bundan daha iyi bir teklif almazsa, Galatasaray’a transferine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle Cim Bom’un bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynaması, yeni sezonda da direkt gruplara katılacak olması, transferde bir avantaj olarak görülüyor.

2- GÖKHAN İNLER
Gerek yabancı kontenjanı sıkıntısı, gerekse Alper Potuk’un Fenerbahçe’ye kaptırılmasının ardından orta sahayı yerli bir savaşçıyla takviye etmek isteyen Cim Bom, aradığı ismi İtalya’da buldu. Gökhan İnler için kesenin ağzı açıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı ve Galatasaray tarafından sıkça eleştirilen yabancı oyuncu kontenjanının düşürülmesi kararı, Sarı-Kırmızılılar’ın transfer politikasını doğrudan etkiledi. Bir yandan Melo’nun bonservisini almaya çalışan Galatasaray Yönetimi, diğer taraftan bu girişimdeki maliyetin yükselmesi nedeniyle bütçeyi bir başka yıldıza doğru kaydırmaya başladı. Alper Potuk’un da Fenerbahçe’ye kaptırılmasıyla orta sahada savaşçı bir oyuncu ihtiyacı çekmeye başlayan Aslan, bu açığı Gökhan İnler’le kapatmayı hedefliyor. İsviçre Milli Takımı forması giyen Türk asıllı futbolcu, 2011-2012 sezonunda Udinese’den Napoli’ye 17.5 milyon Euro’ya transfer olmuştu.

Benitez Başa Gelince
Takımın başına Rafael Benitez’in geçmesiyle, Gökhan’ın da Napoli’den ayrılma seçeneği ortaya çıktı. Galatasaray cephesinde bu transferi gerçekleştirmenin hiç kolay olmayacağı biliniyor. Bu nedenle Başkan Ünal Aysal, Gökhan İnler için kesenin ağzını açmış durumda. 28 yaşındaki oyuncunun bonservisine karşılık 15-20 milyon Euro arasında bir bedelin gözden çıkarıldığı öğrenildi.

3- KOLAROV
Carlinhos’dan beklenen olumlu haber bir türlü gelmeyince sol bekte alternatif isimleri devreye sokan Galatasaray, rotayı İngiltere’ye çevirdi. Manchester City’den ayrılması gündeme gelen Kolarov’a resmi teklif yapılabilir.

Sarı-Kırmızılı ekip Süper Lig’de üst üste iki kez şampiyon olup, Devler Ligi’nde de çeyrek final oynarken, yeni sezonun planlaması doğrultusunda tespit edilen eksikler büyük ölçüde biliniyordu. Bunlardan öne çıkanlar bir stoper, bir sol bek, Melo’nun durumuna göre bir orta saha ve bir kanat oyuncusuydu. İlk olarak Aurelien Chedjou’nun işini bitirerek Semih’in partnerini belirleyen Cim Bom, sol bek için de Carlinhos’dan haber bekliyordu.

Eğer İngilizler Yanaşırsa

Ancak Brezilya kulübü yine süre isteyince, Sarı-Kırmızılılar her ihtimale karşın rotayı İngiltere’ye çevirdi. Manchester City forması giyen ve Gael Clichy’nin yedeği olarak kariyerine devam eden Kolarov, artık Galatasaray’ın yeni hedefi. 27 yaşındaki oyuncunun, artık City’den ayrılma fikrine sıcak baktığı biliniyor. Ancak İngiliz devi Sırp futbolcunun bonservis bedeli konusunda henüz bir açıklama yapmış değil. Cim Bom ise Chedjou için ödediği ve Nani için belirlediği rakamı, Kolarov için de düşünüyor: 7.5 milyon Euro. Eğer City, Kolarov’u bırakmaya yanaşırsa, resmi teklif zaman kaybetmeden sunulabilir.