Golcü yıldız derbide yok!

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisini kazanarak şampiyonluk turunu atmak istiyor.

Fenerbahçe'de hedef Beşiktaş Derbisini kazanarak şampiyonluğunu resmen ilan etmek. Sarı Lacivertliler yine kendilerine ait olan şampiyonluğu en erken ilan etme rekorunu da geliştirmek istiyor.

Süper Lig tarihinde en erken şampiyonluğu 1968-69 sezonunda yine Fenerbahçe yakalamış bitime 3 hafta kala şampiyon olmuştu. Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yendiği takdirde lig tarihinde sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluk turu atan ilk takım olacak.

Bu sezonki üstün performanslarını lig ve kulüp tarihine adlarını yazdırarak taçlandırmak isteyen sarı lacivertli futbolcular, derbi maça bu motivasyonla hazırlanıyorlar.

Beşiktaş maçı öncesi Webo'dan gelen haberse teknik heyetin canını sıktı. Kamerunlu Futbolcunun Medikal Park Antalyaspor maçında bileğine aldığı darbe sonucu sakatlandığı ve derbi maçta forma giyme şansının bulunmadığı öğrenildi.

Savunmanın başarılı isimlerinden Egemen Korkmaz'ın dizindeki sakatlığında devam ettiği ve tecrübeli oyuncunun da derbi maçta görev yapamayacağı açıklandı.

Medikal Park Antalyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Mehmet Topuz ve Caner Erkin'in durumlarında önemli birşey olmadığı iki futbolcunun da şans verilmesi halinde takımlarındaki yerlerini alabilecekleri gelen haberler arasında.

Cezalı oldukları için geçtiğimiz hafta forma giyemeyen Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Emanuel Emenike'de derbi maçta sarı lacivertli formayı giyebilecekler.

İki günlük iznin ardından çalışmalarına yarından itibaren devam edecek olan sarı lacivertli takımda hafta boyunca sarı lacivertli taraftarların da sık sık antrenmanlara gelerek takıma şampiyonluk maçı için motivasyon desteğinde bulunacakları öğrenildi.

Fenerbahçe Yönetimi'nin de başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere her zaman olduğu gibi hafta boyunca Samandıra Can Bartu Tesislerinde takım ve teknik heyetle birlikte olacakları öğrenildi.

Fenerbahçeli Taraftarların ayrıca Olimpiyat Stadı yolculuğu öncesi pazar günü takıma görkemli bir uğurlama töreni düzenleyecekleri, şampiyonluğu ilan etmeleri durumunda ise Boğaz Köprüsünden başlamak üzere dev bir konvoy ile karşılama hazırlığında oldukları gelen haberler arasında.