Gerrard İstanbul'u örnek gösterdi!

Video yükleniyor...

Liverpool'un efsane kaptanı Steven Gerrard takımının Premier Lig'deki şampiyonluk yarışının sonunda ipi önde göğüsleyebilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Steven Gerrard, önümüzdeki hafta Norwich City deplasmanında çıkacakları maçla alakalı; " Orada İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali'nde yaptıklarımızı yapmalıyız. Eğer bu maçı kazanamazsak bu sezon şimdiye kadar yaptığımız herşeyi çöpe atmış oluruz" dedi.

Norwich City'ye dünyanın en iyi takımı olarak bakmamız diyerek maçın önemini bir kez daha vurgulayan kaptan; "Norwich City bu hafta bizim için dünyanın en iyi takımı. Onlar artık Chelsea, onlar artık Manchester City, onlar bizim için şuanda Manchester United"  diye konuştu.

Bu maçın tüm takımdaki oyuncuları kariyerinin en önemli maçı olduğunu söyleyen Kırmızıların 8 numarası şöyle devam etti; "Manchester City mücadelesi sonrası çok duygusal olmamın tek nedeni sezonumuzun en büyük karşılaşması olması değildi, çünkü her zaman bu hafta, Liverpool ile ilişkilendirilen herkes için futboldan çok daha fazla anlam taşıyor. Çok fazla insan için duygusal bir hafta" ve "Odaklanmak ve Norwich için hazırlanmak zorundayız. Bu maça hepimizin kariyerinin son mücadelesi gibi düşünerek yaklaşmalıyız. Nerede olduğumuzu ve ne yaptığımızı unutmalıyız."

Şampiyonluğu kaybetmeleri durumunda bu sezonun tarihin tozlu sayfalarında kaybolacağını söyleyen Gerrard; " Üst üste 10 lig karşılaşmasını kazanmış olmamız mükemmel bir başarı ancak bunun için herhangi bir kupa verilmiyor. Sadece kuru bir tebrik alıyorsunuz. Bizim odaklanmamız gereken nokta, bu sıkı çalışmanız sonucunda gösterebileceğiniz bir şeyler kazanmaktır. Muhteşem bir seri yakaladık. Serimizi 13 maça taşıyabiliriz ama son maçı kaybedersek hiçbir şey kazanamayabiliriz de. O zaman bu seriyi ve bu sezonu hiç kimse hatırlamaz. İnsanların bu sezon yaşadıklarımızı hatırlatmanın tek yolu serimize devam edip şampiyonluğu kazanmamız" diye sözlerini bitirdi.