Galatasaray'da yeniler göz doldurdu

Galatasaray'da yeniler göz doldurdu
Galatasaray, Süper Lig'in yeni sezonuna evinde aldığı 3-1'lik Gaziantep FK galibiyetiyle giriş yaptı.

Özellikle geçen sezonun son bölümündeki istikrarsız sonuçlarla taraftarlarını üzen sarı-kırmızılılar, 2020-2021 sezonu için yeni bir sayfa açtığını gösterdi. Bu yeni sayfada karşılaşmada görev alan yeni transferlerin katkısı da yadsınamazdı.

9 yılı aşkın bir süre sonrası Galatasaray'daki ilk resmi maçına çıkan Arda Turan, oyunda kaldığı 66 dakikada eski performansından kesitler sundu. 52 kez topla buluşan ve yüzde 85'lik pas isabet oranı yakalayan Galatasaray kaptanı 9 ikili mücadeleden galip ayrılarak takımına katkıda bulundu. Arda, aynı zamanda sahanın en çok ikili mücadele kazanan ismi olmayı başardı.

Sarı-kırmızılılar adına beğeni toplayan yeni transferlerden birisi de Emre Kılınç'tı. Karşılaşmaya orta sahanın ortasında başlayan 26 yaşındaki oyuncu takımının pas kanallarından birisi olarak hücum kurgusuna yardımcı oldu. İlk şutunda golle buluşan Kılınç 54 kez topla buluşurken paslarının yüzde 86'sında başarı sağladı.

Mariano'nun gidişi sonrası Galatasaray'da performansı en çok merak edilen yeni futbolculardan birisi de Omar Elabdellaoui'ydi. Savunmadaki sağlam duruşuyla tam not alan Norveçli futbolcu, kritik müdahalelerinin yanı sıra hücumda yaptığı bindirmelerle dikkat çekti. 68 kez topla oynayan 28 yaşındaki sağ bek, yaptığı 3 ortada 2 isabet yakaladı.

Muslera'nın uzun süreli sakatlığı sonrası Okan Kocuk ile birlikte kaleyi koruyacak olan Fatih Öztürk, ilk resmi sınavına Antep temsilcisi karşısında çıktı. 2 kez kalesine isabetli şut gelen tecrübeli kaleci 1 kurtarışa imza attı.