Galatasaray transferde kemer sıktı!

Galatasaray transferde kemer sıktı!
FFP'yle başı dertte olan G.Saray'da Dursun Özbek yönetiminin uyguladığı acı reçeteyle, 10 yıl sonra ilk kez transferde kar edildi

Tarihinin maddi olarak en kötü dönemlerinden birini geçiren Galatasaray'da 10 yıl sonra bir ilk yaşandı. UEFA'da FFP'nin gönderdiği '1+1 yıl Avrupa'dan men cezası' mektubuyla deprem yaşayan Galatasaray, ara transfer döneminde camianın beklediği yıldız bir forvet ya da kanat oyuncusu gibi maliyeti arttıracak imzalar yerine Donk ve Linnes'i alarak kasasından 4.5 milyon euro çıkardı. Grosskreutz'u 2.17 milyon euro'ya Stuttgart'a satan Aslan, iki transfer dönemini geride bırakan Dursun Özbek yönetimiyle 2.3 milyon euro kara geçti. Özbek'le kemer sıkma politikası uygulayan sarı-kırmızılılarda sezon başında 19 oyuncuyla yollar ayrıldı. Devrede de 4 futbolcuyu gönderen Galatasaray, 13.3 milyon euro kar ederken, alınan yeni transferlere ise toplam 11 milyon euro ödedi.

17 milyon euro beklentisi
Özbek yönetimi, uyguladığı acı reçeteyle 2004-05'ten sonra ilk kez bonservis ve kiralama gelirlerini, bonservis ve harcamaların üzerine çıkardı. Aynı zamanda Özbek yönetimi, 2006-07'deki 3.8 milyon euro'luk transfer harcamasından sonra 11.04 milyon euro'yla bu kategoride en az parayı kasadan çıkardı. Satın alma opsiyonlu kiralık verdiği futbolcularından da yüklü meblağlar bekleyen G.Saray, İnter'deki Telles'ten 8.5 milyon euro, R.Sociedad'daki Bruma'dan 7.5 milyon euro ve yine İnter'in Şampiyonlar Ligi'ne kalması halinde Melo'dan 500 bin euro kazanabilir.



Kaynak: Fotomaç