Şampiyondan 'Kral' kapanış

Şampiyondan 'Kral' kapanış
Galatasaray, sezonun son maçında ezeli rakiplerinden Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederken, eski takımına da 1 gol atan Burak 24 golle üstüste 2. kez gol kralı oldu.

Şampiyonluğu Sivasspor maçıyla garantileyen Galatasaray, kupasını alacağı maçta güçlü Trabzonspor'u ağırladı. Maç öncesi TT Arena tribünleri iki takımı da çağırarak önemli bir fair play örneği sergilerken, kupa finalisti bordo-mavili futbolcular da aynı şekilde onlara karşılık verdi.

Karşılaşmanın iki takım için de prestijden başka bir anlamı yoktu. Şampiyon Galatasaray, güçlü rakibini Arena'da ilk kez yenmenin peşindeydi. Maçın başından itibaren kontrolü hiç bırakmayan Galatasaray, 34. dakikada maçtaki ilk golü buldu. Hamit-Eboue paslaşmasıyla başlayan atakta Burak'ın vuruşunu Tolga çeldi ama Riera çok sert bir vuruş ile Galatasaray’ı öne geçiren isim oldu. Bu gol İspanyol yıldızın bu sezon attığı 2. gol olarak kayıtlara geçti.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, 2. yarıda sahneye Burak çıktı. 52. dakikada ceza sahasında topla buluşan Burak, bu sezon klasiklerinden biri haline gelen vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Böylece 24. golüne ulaşan Burak Yılmaz, üstüste 2. kez Spor Toto Süper Lig'in en golcü ismi olmaya çok yaklaştı.

Maçı 2-0 kazanan Galatasaray, sonu 71 puanla tamamladı. Sarı kırmızılılar, 19. kez ligi en üst sırada tamamlayan takım oldu ve Fenerbahçe'yi de geride bıraktı.

Trabzonspor ise sezonu 46 puanla tamamladı. Bordo mavili ekibin önünde Fenerbahçe ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali var.

GALATASARAY - TRABZONSPOR: 2-0
HAKEM: Hüseyin Göçek

STAT: Türk Telekom Arena
YAYIN: Lig TV

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Dany, Semih, Riera, Hamit (Dk. 82 Umut), Selçuk, Melo (Dk. 40 Amrabat), Emre, Burak, Drogba (Dk. 82 Elmander)
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

TRABZONSPOR: Tolga, Zeki Yavru, Giray (Dk. 46 Cech), Mustafa, Celustka, Aykut, Zokora, Adrian (Dk. 46 Olcan), Sapara(Dk. 66 Soner), Yasin, Henrique
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

GOL
: Dk. 34 Riera, dk. 52 Burak