Aslan'ın '100'ünü Sneijder güldürdü!..

Aslan'ın '100'ünü Sneijder güldürdü!..
undefined

Galatasaray, şampiyonluk yolundaki çok önemli maçta Gençlerbirliği'ni 100. maçına çıkan Sneijder'ın golüyle 1-0 yendi ve son 2 haftaya büyük bir avantajla girdi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Galatasaray, son oynanan Mersin İdmanyurdu maçının kadrosundan 2 değişiklikle sahaya çıktı. Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında forma giyen Fernando Muslera ve Emre Çolak, Gençlerbirliği karşısında sahada yer almadı. Muslera, sarı kart cezalısı olması nedeniyle bu maçta forma giyemezken, Mersin İdmanyurdu maçında oyundan alınması nedeniyle teknik direktör Hamzaoğlu'na tepki gösteren Emre'nin de kadroda bulunmaması dikkati çekti.Gençlerbirliği karşısında Muslera'nın yerine Sinan Bolat, Emre Çolak'ın yerine ise Umut Bulut forma giydi.

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Snejder, Gençlerbirliği karşısında sarı-kırmızılı formayla 100'üncü resmi maçına çıkarak "dalya" dedi. Melo'nun 150. kez sarı kırmızılı formayı giydiği Gençlerbirliği maçına ilk 11'de başlayan Sabri Sarıoğlu, sarı-kırmızılı formayla 300'üncü lig maçına çıkmış oldu. Galatasaray'ın alt yapısında yetişen ve 2001-2002 sezonunda teknik direktör Mircea Lucescu tarafından A takıma alınan Sabri, 14'üncü sezonunda ligde 300 maç barajını yakalamayı başardı.

Maça konuk takım El Kabir, Stancu ve Hleb'in hızlı çıkışlarıyla etkili başladı. Ancak son anlarda emsih ve Hakan kritik müdahaleleriyle gole izin vermedi. İlk yarıda sarı kırmızılılar adına maçın en önemli anı Selçuk2un 10. dakikada sakatlanarak sahayı terketmesi oldu.

yan toplarla etkili olmaya çalışan Galatasaray, iki nemli pozisyonunu da defans hataları sonunda buldu.  30. dakikada Hamit Altıntop'un ceza yayı içinde çektiği şutta savunmada Ahmet Yılmaz Çalık'tan seken top sağ çaprazda uygun durumda bulunan Umut Bulut'un önünde kaldı. Bu futbolcunun yaptığı kötü vuruşta ise meşin yuvarlak kaleyi tutmadı.

Maçın en net fırsatını değerlendiremeyen Yasin Öztekin oldu. 42. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sneijder'in kendi yarı sahasında attığı topta savunmanın arkasına kaçan Yasin Öztekin, kalesini terk eden Ferhat Kaplan'ın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlağı sol çaprazda kontrol etti. Bu futbolcunun boş kaleye yaptığı vuruşta, top uzak kale direğinin dibinden auta çıktı.

İkinci yarının 15. dakikasından itibaren Galatasaray'ın inanılmaz baskısı vardı. Umut ve Sneijder ile inanılmaz fırsatları harcayan sarı kırmızılılar, bunları kullanamadı. 67. dakikada TT Arena'nın beklediği gol geldi. Sabri'nin ortasında Burak Sneijder'a indirdi, o da bekletmeden güzel vurdu ve 100. maçında golünü attı. 

Golden sonra Burak il 2 net fırsatı kullanamayan Galatasaray, son dakikaya kadar kalesini savunmayı başardı ve yolundaki çok önemli maçta Gençlerbirliği'ni  Sneijder'ın golüyle 1-0 yendi ve son 2 haftaya 73 puanla ve büyük bir avantajla girdi. Sarı

GALATASARAY - GENÇLERBİRLİĞİ: 1-0

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Halis Özkahya

GALATASARAY: Sinan Bolat, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Yasin Öztekin, Selçuk İnan (Dk. 15 Hamit Altıntop-Dk. 85 Olcan Adın), Melo, Sneijder, Umut Bulut, Burak Yılmaz (Dk. 90+4 Yekta Kurtuluş)
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Ahmet Yılmaz Çalık, Ferhat Görgülü, Uğur Çiftçi, El Kabir, Gosso, Petrovic (Dk. 84 Tomic), Mervan Çelik (Dk. 77 İrfan Can Kahveci), Stancu, Hleb (Dk. 77 Landel)
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

GOL: Dk. 67 Sneijder (Galatasaray)