Galatasaray - Çaykur Rizespor: 0-0

Galatasaray -  Çaykur Rizespor: 0-0
            FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN 

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray deplasmanda 3-1 yendiği Çaykur Rizespor ile Türk Telekom Arena'da 0-0 berabere kaldı ve adını finale yazdırdı.

Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan sarı-kırmızılı futbolcu Wesley Sneijder teknik direktör Jan Olde Riekerink tarafından Çaykur Rizespor karşılaşmasının 18 kişilik kadrosuna dahil edildi.

İlk yarıda Yasin Öztekin ve Lukas Podolski ile Rize kalesinde etkili fırsatlardan yararlanamayan sarı kırmızılılar ilk 45 dakikalaık bolümde skoru değiştiremedi ve ekipler soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında da oyundaki üstünlüğünü koruyan Galatasaray evinde oynamanın verdiği avantajla rakip kalede etkili bir futbol ortaya koydu. Sinan Gümüş'ün 70. dakikada oyuna girmesiyle gol yollarında etkisini arttıran ev sahibi ekip sonucu değiştiremesede ilk maçta almış olduğu 3-1'lik skorla adını Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yazdırdı.

Üst üste 3. finali
Yarı finalde Çaykur Rizespor'u saf dışı bırakan Galatasaray, üst üste üçüncü kez Ziraat Türkiye Kupası'nda finalist oldu.

Geride kalan iki sezonda da finale çıkan ve 2014'te Eskişehirspor'u, 2015'te ise Bursaspor'u yenerek şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılı ekip, üst üste üçüncü kez şampiyon olabilmek için tek dökecek.

Galatasaray'ın finaldeki rakibi, yarın oynanacak Fenerbahçe-Torku Konyaspor maçının sonucuna göre belli olacak. İlk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, sarı-kırmızılı ekibin rakibi olma yolunda önemli bir avantaja sahip.

Ziraat Türkiye Kupası finali, 26 Mayıs Perşembe günü Antalya'da oynanacak.

Sarı-kırmızılı ekip, bu organizasyonda daha önce 21 kez final oynarken, toplam 16 şampiyonluk elde ederek kupayı en fazla kazanan takım konumunda bulunuyor.

Sinan Gümüş 88 gün sonra
Galatasaray'ın genç oyuncusu Sinan Gümüş, uzun süreli sakatlığının ardından 88 gün sonra A takımla maça çıktı.

Süper Lig'in 20. haftasında, 6 Şubat 2016'da Torku Konyaspor ile yapılan maçta sakatlanan Sinan Gümüş, aradan geçen 88 günün ardından Çaykur Rizespor önünde yeniden formasına kavuştu.

Sarı-kırmızılı oyuncu, müsabakanın 70. dakikasında Sabri Sarıoğlu'nun yerine oyuna dahil oldu.

Maçta başarılı bir performans ortaya koyan Sinan, iki önemli gol fırsatını kullanamasa da tribünlerden büyük alkış aldı.

10 bin 746 kişi izledi
Galatasaray-Çaykur Rizespor karşılaşmasında Türk Telekom Arena'nin tribünleri önemli ölçüde boş kaldı.

Yaklaşık 53 bin izleyici kapasiteli stadın 5'te 1'i ancak dolarken, biletli izleyici sayısının 10 bin 746 olduğu açıklandı.

GALATASARAY - ÇAYKUR RİZESPOR

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Volkan Bayarslan, Cemal Bingül, Mehmet Yıldırım

Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Donk, Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu (Dk. 70 Sinan Gümüş), Emre Çolak, Yasin Öztekin (Dk. 46 Olcan Adın), Podolski (Dk. 87 Umut Bulut)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Orhan Ovacıklı, Ertuğrul Ersoy, Ümit Kurt, Murat Duruer, Koray Altınay, Makiadi (Dk. 66 Deniz Kadah), Ahmet İlhan Özek (Dk. 76 Dhurgham İsmail) , Sylvestre, Sercan Kaya, Tuszynski (Dk. 46 Mehmet Akyüz)

Sarı kartlar: Dk. 29 Donk (Galatasaray), Dk. 30 Ertuğrul Ersoy (Çaykur Rizespor)
 

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Galatasaray haberleri


Spor Toto Süper Lig

Maç Özetleri

Puan Durumu