Futbolun yaşayan efsanesi!

Video yükleniyor...

Türk futbolunun yaşayan efsanelerinden biri. Ertuğrul Sağlam, oyunculuğu döneminde taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve takdirini kazanırken, bu özelliğini teknik direktörlük kariyerinde de devam ettirdi. Samsunspor'da yıldızı parladı, Beşiktaş'ta kariyerinin zirvesine çıktı.

Beşiktaş formasıyla attığı gollerle taraftarların gönlünde taht kurdu. John Benjamin Toschack döneminde bir ara stoperde de görev yapsa da taraftarlar onu golcü olarak tanıdı ve tanımaya da devam edecek.

Ertuğrul Sağlam için Beşiktaş, apayrı bir yer tutuyor. Siyah-Beyazlılarda gösterdiği performansla taraftarların sevgilisi olan Sağlam, bu ünvanını devam ettiriyor. Beşiktaş tribünleri Ertuğrul Sağlam'ı o kadar benimsedi ki, onu kendilerinden biri olarak gördü. Adına marşlar yazdılar. Futbolculuğu döneminde de teknik direktörlük döneminde de Ertuğrul Sağlam'a sürekli sahip çıktılar. Onu sevdiklerini dünyaya ilan edercesine de "Adam gibi adam, Ertuğrul Sağlam" diyerek, başarılı spor adamını onore ettiler.

İşte Milli Takım formasıyla da unutulmaz goller atan Türk futbolunun en önemli yıldızlarından Ertuğrul Sağlam'ın kariyerindeki birbirinden güzel 10 golü.