Futbolseverler hazır mısınız?

Video yükleniyor...

İzmir’in ünü dünyaya nam salmış rekabeti geri dönüyor.

35 yıl önce, bir topun etrafında toplanan 80 bin aşığı ile İzmir’i inleten Karşıyaka ile Göztepe bir kez daha buluşuyor.

PTT 1. Lig’den uzak geçen 2 sezonun ardından Göztepe 2. Lig’de şampiyonluğunu ilan etti. 1. Lig’deki İzmir ekiplerinin sayısı 4’e yükselirken, dünyanın sayılı derbilerinden biri olarak gösterilen Karşıyaka-Göztepe maçları için de geri sayım şimdiden başlamış oldu.

Göztepeliler şampiyonluklarını ilan eder etmez, bu mutlu haberi ezeli rakiplerine bizzat kendileri vermek istediler. Sosyal medya hesaplarından Karşıyaka’ya seslendiler: "Selam. Biz geldik."
Karşıyakalıların cevabı gecikmedi.
"Kaç yıl oldu saymadık. Hoşgeldiniz."

İçinde tatlı bir takışmanın da satır aralarında gizlendiği bu esprili mesajlaşma bizlere heyecanı yüksek ancak bir o kadar da keyifli İzmir derbisi vaat ediyor…

Bir başka yükselme haberi ise İstanbul’dan geldi. Türkiye Kupası’nda gösterdikleri umulmadık başarı sırasında ziyaret ettiğimiz Tuzlasporlular, bize söz vermişlerdi; asıl hedefleri 2. lige çıkmak ve bunu da şampiyon olarak yapmaktı.

Tuzlasporlular sözlerini tuttular, bitime 2 hafta kala şampiyonluklarını ilan ettiler.

Kuruluşundan 59 yıl sonra, tarihinde ilk kez 2013’te profesyonel lige çıkan Tuzlaspor 3. sezonunda 2. kez küme atlayarak muhteşem bir başarıya imza atmış

Hikaye bu kadarıyla da bizim için mutluluk kaynağıydı. Ancak Zonguldak’ta oynanan ve Tuzlaspor’un şampiyonluğunu ilan ettiği maç bu kadarla kalmadı.

Daha önce tribünlerindeki coşku ile ekranlarınıza taşıdığımız Zonguldak Kömürspor taraftarları, önce kendi takımlarını tribüne çağırıp moral verdiler, ardından Tuzlaspor’u davet edip şampiyonluklarını tebrik ettiler.

Deplasmanda ilan edilen bu şampiyonluğun değeri de böylece binlerce kat artmış oldu.

Yükselme için play-off oynamaya hak kazanan Zonguldak Kömürspor’un bu zorlu mücadelerdeki en büyük destekçileri Tuzlalılar olacak…

2014-2015 sezonu sonunda yükselme heyecanlarına dostluk karıştı. Bu karışım hiç bozulmasın…