Fenerbahçe'den UEFA'ya itiraz! Hükmen galibiyet gelebilir...

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, shakhtar Donetsk ile oynanan Şampiyonlar Ligi 3. eleme maçı ile ilgili UEFA'ya başvuruyor. Sarı Lacivertliler Kupa Amerika'da numunesinde doping maddesine rastlanan Fred'in ilk maçta oynatılmasına itiraz etti. 
 
Maç öncesi UEFA yetkililerinin Shakhtar Donetsklileri uyarmış olmalarına rağmen Fred'in ilk onbirde sahaya çıkması üzerine sarı lacivertliler Brezilyalı Oyuncunun resmi olarak oynadığını tescil ettirmek için ilk 45 dakikanın bitimini bekledikleri ve daha sonra UEFA'ya şikayet dilekçesi gönderdikleri öğrenildi. 
 
Konuyla ilgili bugün de daha detaylı ve resmi başvuruda bulunan Fenerbahçe Yönetimi UEFA'nın alacağı resmi kararı bekliyor. 
 
Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu konuyla ilgili kendilerine resmi bir yazının gelemediğinden dolayı oyuncuyu oynattığını açıklarken, açılacak B numunesinin negatif olacağına inandığını söyledi. 
 
Rumen Teknik Adamın bu açıklamalarına rağmen UEFA kuralları gereği resmi bildirim yapılması durumunda B numunesinin sonucu da bir önem teşkil etmiyor. Ukrayna Kulübü ise resmi bildirim yapılmadığı ve bu yüzden de oyuncuyu oynatmalarında bir sakınca olmadığı görüşünde. 
 
Güçlü rakibi karşısında yeni bir takım olmasına rağmen başa baş bir mücadele sergileyen ve tur şansını sürdüren sarı lacivertlilerde Teknik Direktör Vitor Pereira'nın oyuncularına soyunma odasında tek tek teşekkür ettiği kendi mevkisi dışında görev yapan Hasan Ali Kaldırım'ı da takım arkadaşlarına alkışlattığı öğrenildi. 
 
Pereira oyuncularına yaptığı konuşmada 3 haftalık hazırlanma süreci ile şampiyonlar liginin gediklisi ve yıllardır beraber oynayan bir ekibe karşı özellikle maçın ikinci yarısında çok iyi oynadıklarını dile getirdiği ve biraz zaman verilmesi halinde çok üst düzey bir takım olacaklarını söylediği bildirildi. 
 
Bu arada Shakhtar Donetsk ile salı akşamı oynanan maçta geçen sezondan cezalı olduğu için forma giyemeyen sağ bek Şener Özbayraklı'nın 5 Ağustos'ta oynanacak rövanşta görev verilmesi halinde forma giyebileceği öğrenildi. Şener, geçen sezon Bursaspor forması giyerken gördüğü kırmızı kart nedeniyle ceza almıştı.