Fenerbahçe 5 gol attı, dev avantajı kaptı!

Video yükleniyor...

UEFA Konferans Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Moldova ekibi Zimbru ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan maçta kazanan taraf, 5-0'lık skorla temsilcimiz Fenerbahçe oldu. 

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Ferdi Kadıoğlu, Ryan Kent, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve Joshua King kaydetti. 

Yeni transferler şov yaptı

Karşılaşmanın üçüncü golünü kaydeden Dzeko, Kent ve Szymanski'nin gollerinde de asist yapan isim oldu ve karşılaşmayı 1 gol, 2 asist ile tamamladı. Ryan Kent ve Sebastian Szymanski de Dzeko ile birlikte Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçında gol sevinci yaşarken, Ferdi Kadıoğlu'nun golünde asisti yapan Dusan Tadic de ilk resmi maçında skora katkı vermiş oldu. 

Zimbru'yu 5-0 mağlup eden Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini tekrarladı. Sarı lacivertliler, daha önce MTK, B36 Torshavn ve Turan Tovuz'u 5-0 mağlup etmişti.

Emre Mor sakatlandı

Karşılaşmanın 62. dakikasında oyuna dahil olan Emre Mor, 72. dakikada sakatlandı ve yerini İrfan Can Kahveci'ye bıraktı. 

Mücadelenin rövanşı, 1 Ağustos Salı günü Zimbru Stadı'nda oynanacak. 

Fenerbahçe: 5 - Zimbru: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Nenad Minakovic, Nemanja Petrovic, Milos Miskeljin (Sırbistan)

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Crespo, Mert Hakan Yandaş (Dk. 62 İsmail Yüksek), Szymanski, Kent (Dk. 62 Emre Mor) (Dk. 73 İrfan Can Kahveci), Tadic (Dk. 84 King), Dzeko (Dk. 84 Batshuayi)

Zimbru: Agachi, Gaiu, Ştefan (Dk. 56 Ieseanu), Furtuna (Dk. 69 Burghiu), Misaraş, Macritchii, Djou, Dedechko, Raileanu (Dk. 17 Soumah) (Dk. 69 Damaşcan), Alaribe, Samiev (Dk. 56 Caruntu)

Goller: Dk. 11 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 13 Kent, Dk. 61 Dzeko, Dk. 63 Szymanski, Dk. 88 King (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 15 Dedechko, Dk. 85 Djou, Dk. 90+4 Ieseanu (Zimbru), Dk. 21 Mert Hakan Yandaş (Fenerbahçe)

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN