Fenerbahçe yarı final aşkına!

Fenerbahçe yarı final aşkına!
Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla lider olan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Spor Toto 2. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetler karşısında yarı final bileti arayacak.

Derbide Beşiktaş'ı 2-0 yenerek Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturan sarı-lacivertliler, kupada da yoluna devam etmek istiyor. Diyarbakır'da rakibiyle 3-3 berabere kalarak avantaj elde eden Fenerbahçe, sürpriz bir sonuçla karşılaşmadan yarı finale adını yazdırmaya çalışacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, yoğun maç takviminden dolayı Diyarbakır ekibi karşısında Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde fazla forma şansı bulamayan oyuncularına şans vereceği öğrenildi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Lazar Markovic ile Abdoulaye Ba, bu maçta da oynayamayacak. Derbide özel bandaj ve iğne tedavisiyle oynayan Mehmet Topal ile Gökhan Gönül'ün de Amed Sportif Faaliyetler karşısında riske edilmemesi bekleniyor.

Fenerbahçe ile Amed Sportif Faaliyetler arasında saat 18.15'te Ülker Stadı'nda oynanacak maçı hakem Hakan Ceylan yönetecek.

Tur ihtimalleri
İlk maçta avantaj elde eden Fenerbahçe, rövanşta kazanması durumunda turu geçen taraf olacak.

Sarı-lacivertliler ayrıca 0-0, 1-1 ve 2-2'lik beraberliklerde de turu geçecek. Maçın 3-3 bitmesi durumunda ise karşılaşmada uzatmaya gidilecek. Uzatma bölümünde gol olmaması durumunda yarı finalisti seri penaltı atışları belirleyecek.

Diyarbakır ekibinin ise turu geçmesi için galip gelmesi ya da 4 ve üzeri gollü beraberlik alması gerekecek.

Yarı finalde derbi ihtimali var
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finalde Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın eşleşme ihtimali bulunuyor.

Ligde şampiyonluk yarışını en önde götüren iki takım, çeyrek finalde rakiplerini geçmesi durumunda yarı finalde birbirlerine rakip olacak.

Beşiktaş, evinde 2-1 kaybettiği turun rövanşında deplasmanda Torku Konyaspor karşısına çıkarken, Fenerbahçe ise 3-3'ün rövanşında Amed Sporif Faaliyetler'le mücadele edecek.

Amed Sportif Faaliyetler'in taraftarı yok
Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmaya konuk takımın taraftarları alınmayacak.

İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, Diyarbakır ekibinin taraftarları maçı statta seyredemeyecek.

İki takım arasında oynanan ilk karşılaşma, Amed Sportif Faaliyetler'in cezası nedeniyle seyircisiz oynanmıştı. Fenerbahçeli taraftarlar da güvenlik gerekçesiyle stada alınmamıştı.