Fenerbahçe mutlu dönüyor

Video yükleniyor...

Türkiye Basketbol Ligi’nin üçüncü haftasında Trabzonspor Medical Park’a konuk olan Fenerbahçe Ülker mücadeleden 87-75 galip ayrılarak ligdeki 2.galibiyetini elde etti.

İlk çeyrekte Bogdan Bogdanvovic ve Andrew Goudelock ile üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzde ile oynayan Fenerbahçe Ülker maçın başında aradaki sayı farkını açmayı başardı. Trabzonspor Medical Park’ın hücumlardan boş dönmesini de iyi değerlendiren sarı-lacivertliler ilk periyodu 29-16 önde tamamladı.

Bordo-mavililer, ikinci çeyrekte Caner Şentürk ve Jerome Randle’nin basketleriyle aradaki sayı farkını kapatmaya çalıştı ancak Emir Preldzic’in hücumda takımını yönlendirmesiyle sayı üretmekte zorlanmayan Fenerbahçe Ülker farkın erimesine izin vermedi. Boyalı alanda da Semih Erden ile etkili olan Obradovic’in öğrencileri soyunma odasına 57-39 üstün girdi.
Üçüncü periyotta bambaşka bir kimlik ile sahaya çıkan Trabzonspor Medical Park, sert savunmasıyla Fenerbahçe Ülker’e zor anlar yaşattı. Hücumda da Stipanovic, Randle ve Gani Lawal ile etkili olan bordo-mavililer bu 10 dakikada rakibine 22-7’lik bir üstünlük sağladı ve final periyoduna girilirken aradaki sayı farkını 3’e indirdi.  

Dördüncü çeyreğin ilk hücumunda Alper Saruhan’ın üç sayılık basketiyle eşitliği yakalayan Trabzonspor Medical Park, Gani Lawal’ın iki çember altında da etkili olmasıyla maçın içerisinde kalmayı başardı. Mücadelenin son diliminde ise Andrew Goudelock sahne aldı. Birleşik Devletli oyuncunun maçın son dakikalarında sorumluluk almasıyla aradaki sayı farkını açan Fenerbahçe Ülker, kalan bölümde rakibinin maça yeniden ortak olmasına izin vermedi ve mücadeleyi 87-75 galip tamamladı.

 

Trabzonspor Medical Park: 75 - Fenerbahçe Ülker: 87

Salon: Hayri Gür
Hakemler: Murat Biricik, Alper Özgök, Mehmet Şahin

Trabzonspor Medical Park: Randle 12, Yunus Akçay 2, Velickovic 6, Stipanovic 16, Marshall 4, Hardy 5, Can Korkmaz, Caner Şentürk 4, Alper Saruhan 8, Nusret Yıldırım 3, Lawal 15
Fenerbahçe Ülker: Goudelock 20, Bogdanovic 14, Oğuz Savaş 10, Vesely 4, Kenan Sipahi, Hickman 5, Bjelica 9, Semih Erden 13, Can Altıntığ 5, Zoric 2, Preldzic 5

1. Periyot: 16-29
Devre: 39-57
3. Periyot: 61-64