"Fenerbahçe gibisini görmedik"

"Fenerbahçe gibisini görmedik"
Şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda Salzburg’u 3-1 devirerek play off’a çıkan Fenerbahçe’ye rakip futbolculardan övgü geldi.

Red Bull Salzburg’un en önemli iki oyuncusu Mane ve Kampl, Hürriyet’e konuşurken, sarı lacivertlilerin, stadı, yıldızları ve taraftarıyal harika bir camia olduğunu söyledi.

İşte Avusturya ekibinin yıldızlarının Fenerbahçe Kulübü ve taraftarı ile ilgili değerlendirmesi:
SADIO MANE: “Maçtaki  atmosfer gerçekten harikaydı. Fenerbahçe çok iyi bir stadyuma, çok iyi bir taraftara sahip. Dünyanın en iyisi bile olabilir. Fenerbahçe’den herhangi bir transfer teklifi geldiğini duymadım. Red Bull Salzburg oyuncuyum. Belki ileride olabilir.”

"BÜYÜK KULÜPLERE KARŞI İŞİMİZ ZOR"
KEVIN KAMPL: “Kazanan Fenerbahçe oldu ama biz de çok iyi oynadık. Fenerbahçe gibi büyük kulüplere karşı oynamak gerçekten çok zor. Ben ve takımım elimizden geleni yaptık. F.Bahçe için gelecek adına en iyisini diliyorum.
Geçen maç hakem hakkında söylediklerim normal. Maçtan sonra biraz çılgındım futbol adına. O sinirle öyle şeyler diyebiliyorsunuz. Bu kez hakem iyiydi.
Atmosfer ciddi anlamda inanılmazdı. Gerçekten muhteşemdi, neredeyse tüm stat doluydu. Fenerbahçe taraftarları çok güzel. Onların önünde oynamam benim için çok güzeldi. Gerçekten bu tip statlarda oynamak çok büyük bir tecrübe oluyor.”

Gulacsi de hayran kaldı
Salzburg kalecisi Peter Gulacsi, “Fenerbahçe taraftarı sadece takımını destekledi. Rakiplerini küçümsemediler” diye konuştu.

RED Bull Salzburg takımının file bekçisi Peter Gulacsi de, “Fenerbahçe, bize karşı çok iyi bir futbol oynarak karşılaşmayı ve turu kazandı. Stattaki seyircilerden çok fazla etkilendim. Ama olumlu bir etkiydi bu... Takımlarını desteklediler. Rakibi küçümseyen bir seyirci yoktu” diye konuştu.

Avusturya basını sus pus
Tam bir hüsran havasının yaşandığı Avusturya medyası, F.Bahçe’nin CAS davasını gündemine aldı.

Fenerbahçe’nin turu geçmesi, Avusturya basınını susturdu. Kurier Gazetesi, “Salzburg için son durak İstanbul” diye yazdı. 6 yıldır Devler Ligi’nde gruba kalma başarısı gösteremeyen Salzburg’u eleştiren Laola Televizyonu ise, ilginç şekilde F.Bahçe’nin CAS’taki men davasının 28 Ağustos’tan önce açıklanacağını aktardı.