Darısı Spartak Moskova'ya

Darısı Spartak Moskova'ya









MAÇLA İLGİLİ BÜTÜN HABERLERİ SAĞ TARAFTA BULUNAN İLGİLİ HABERLER KISMINDA BULABİLİRSİNİZ

Fenerbahçe, bu sezonki ilk galibiyetini Gaziantepspor'u 3-0 yenerek elde etti. Spartak Moskova maçı öncesi moral bulan sarı lacivertlilerde Mehmet Topal ve Sow golle buluşurken, Hasan Ali asist yaptı. Mert ise kurtarışlarıyla gecenin kahramanlarından biri oldu.

Ligin ilk haftasında Elazığ ile berabere kalan Fenerbahçe, sezonun ilk galibiyeti için Gaziantep karşısına çıkarken, birçok önemli oyuncusunu kaybeden kırmızı siyahlıların da amacı aynı. Zorlu maçta sarı lacivertli ekibin önemli ismi Alex kadroda yoktu, Krasic ise ilk kez ilk 11'deydi. Yedek kulübesindeki isim ise orta sahanın başarılı ismi Cristian'dı. Kouk ekipte ise yeni transfer Ibricic yine en önemli kozdu.

Mücadelenin ilk dakikalarında Fenerbahçe, Hasan Ali ve Krasic'in kanadından etkili oldu. Ancak sarı lacivertli ekip aradığı pzosiyonları bir türlü bulamadı. Bu dakikalarda konuk takım da Ibricic'in önderliğinde önemli fırsatlar yakaladı. Ancak Sosa ve Turgut ile bunları değerlendiremedi.

Sarı lacivertli ekibin golü bir duran toptan geldi. 32. dakikada kazanılan serbest vuruşta Mehmet Topal önünde bulduğu topu 2 hamlede ağlara gönderdi ve takımını öne geçiren isim oldu.
Golden sonra ilk yarının sonuna kadar etkili olan taraf konuk ekipt. Sosa ile çok net fırsatı klullanamayan Gaziantepspor, 2. yarıya da Cenk'in pozisyonlarıyla başladı ama bunlarda Mert gole izin vermeyen isim olmayı başardı.

Oyunu 2. yarıda daha geride kabul eden sarı lacivertliler, 79. dakikada Sow ile rahatladı. Cristian'ın pasında çaprazdan çok sert vuran Senegalli, farkı ikiye çıkarıp rahatladı.

Fenerbahçe, maçtan kopan kırmızı siyahlılar karşısında 3. golü de bulmakta zorlanmadı. 84. dakikada Hasan Ali'nin getirdiği topu Kuyt boş kaleye gönderip farkı 3'e çıkardı. Bu Hollandalı'nın 6. maçındaki 6. golü olarak kayıtlara geçti.

Maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, ligdeki ilk galibiyetini net bir skorla alırken, Spartak Moskova maçı öncesi önemli bir moral elde etmiş oldu.



FENERBAHÇE-GAZİANTEPSPOR: 3-0

STAT:
Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Halis Özkahya

FENERBAHÇE
: Mert, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Krasic (Dk. 63 Cristian), Mehmet Topuz (Dk. 78 Caner), Mehmet Topal, Selçuk, Sow (Dk. 84 Recep Niyaz), Kuyt
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Binya, Kecojevic, Şenol, Ivan (Dk. 72 Ekrem), Sosa (Dk. 46 Cenk), Serdar, Ibricic, Yasin, Turgut (Dk. 72 Bekir)  Muhammet
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

GOLLER: Dk. 32 Mehmet Topal, Dk. 79 Sow (Fenerbahçe)
SARI KART: Dk. 28 Mehmet Topal (Fenerbahçe)


İLK YARIDAN DAKİKALAR

6. dakikada Muhammet Demir'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Mert Günok'tan dönen topa altı pasta kontrol eden İbricic'in vuruşunda, kalecinin ayaklarına çarpan meşin yuvarlak dışarı çıktı. Ancak hakem Halis Özkahya, İbricic'in pozisyonu için ofsayt kararı verdi.

12. dakikada Turgut Doğan Şahin'in soldan ortasında ceza alanı içinde müsait durumda bulunan İbricic topa dokunamayınca, kaleye parelel giden meşin yuvarlak auta çıktı.

15. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda, kaleci Karcemarskas üzerine gelen topu kontrol etti.

18. dakikada sağdan İbricic'in ortasında ceza alanı içinde Muhammet Demir'in müsait pozisyonda kafa vuruşunda, kaleci Mert Günok son anda topu tokatlayarak, üstten kornere attı.

20. dakikada Kuyt ile paslaşarak sağ çaprazdan ceza alanına giren Mehmet Topuz'un şutunda, kaleci Karcemarskas'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

25. dakikada Gökhan Gönül'ün pasıyla soldan ceza alanına giren Krasic'in çaprazdan vuruşunda, kaleci Karcemarskas üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

GOL 32. dakika Mehmet Topuz'un sağ taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Mehmet Topal'ın kafayla vurmak istediği top, yerden sekti. Altı pasta topu takip eden Mehmet Topal, meşin yuvarlağı yakın mesafeden kaleye göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

37. dakikada Ivan de Souza'nın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Mert Günok iki hamlede topu kontrol etti.

41. dakikada Krasic'in ceza alanı dışından sert şutunda, top üstten auta çıktı.

42. dakikada bu kez Mehmet Topuz'un ceza alanı dışından vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

43. dakikada İbricic'in pasıyla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Ismael Sosa'nın vuruşunda, ileri çıkan kaleci Mert Günok yatarak ayaklarıyla müdahale ettiği topu ikinci hamlede kontrol etti.

45. dakikada Muhammet Demir'in ceza alanına girmeden sert vuruşunda, kaleci Mert Günok iki hamlede topa sahip oldu.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
52. dakikada Selçuk Şahin'in ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

57. dakikada soldan ceza alanına giren Turgut Doğan Şahin'in aut çizgisine yakın yerden ortasında Hasan Ali Kaldırım'ın kafayla uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı içinde Cenk Tosun'un önünde kaldı. Cenk'in sert şutunda, kaleci Mert Günok topu üstten kornere çeldi.

59. dakikada İbricic'in pasıyla savunmanın arkasında ceza alanı içinde topla buluşan Turgut Doğan Şahin, meşin yuvarlağa iyi vuramayınca ileri çıkan kaleci Mert Günok'a çarpan top, kornere gitti.

66. dakikada soldan Sow'un ortasında, ceza alanı içinde ön direkte Kuyt'ın kafa vuruşunda, top uzak direğin yanından auta çıktı.

68. dakikada sağdan Mehmet Topuz'un ortasında, arka direkte müsait durumda bulanan Kuyt'ın gelişine sert şutu sonrası kaleci Karcemarskas yatarak ayağıyla topu çıkardı.

71. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Kuyt'ın vuruşunda top üstten auta gitti.

77. dakikada ceza alanı dışından İbricic'in sert şutunda, kaleci Mert Günok'tan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

GOL 78. dakikada orta sahadan Cristian'ın yerden uzun pasıyla sağdan ceza alanına giren Sow, sert bir vuruşla topu kalecinin sağından filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

GOL 84. dakikada Mehmet Topal'ın pasıyla soldan ceza alanına giren Hasan Ali Kaldırım'ın yerden ortasında, arka direkte topa dokunan Kuyt, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-0.

86. dakikada Recep Niyaz'ın sağdan ortasında ön direkte Cristian'ın vuruşunda, kaleci Karcemarskas'a çarpan top kornere çıktı.