Kadıköy'de gelenek bozulmadı!..

Kadıköy'de gelenek bozulmadı!..
undefined


undefined

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin kazananı Fenerbahçe oldu. Rakibini 81. dakikada Kuyt'ın golüyle 1-0 yenen sarı lacivertliler, hem 1999'dan beri evindeki Galatasaray'a karşı olan yenilmezliğini sürdürdü, hem de puan farkını 1'e inidirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptıkları derbide Diego'ya ilk 11'de görev verdi. Kartal, sezonun ilk yarısında Galatasaray ve Beşiktaş ile yaptıkları derbilerde yedekler arasında tuttuğu ve ikinci yarılarda da görev vermediği Brezilyalı futbolcuyu, sarı-kırmızılı takıma karşı Kadıköy'deki derbide ilk 11'de sahaya sürdü. En son 20. haftada 5-0 kazandıkları Gaziantepspor maçında ilk 11'de başlayan Diego, 2-1 kaybettikleri Akhisar Belediyespor ve 1-1 berabere kaldıkları Torku Konyaspor mücadelelerinde yedek kaldıktan sonra derbide tekrar kadroya girdi.

Tribünler doldu
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri bu sezon en dolu halini yaşadı. Sarı-lacivertli kulübün, bilet satışı yapmadığı okul tarafındaki kale arkası tribününü de açmasıyla bu tribünün tamamına yakını doldu. Derbide 50 bine yakın taraftar tribünlerdeki yerini aldı. Derbiye büyük ilgi gösteren taraftarlar maçın başlamasından saatler öncesinde stat çevresine geldiler. Stat etrafındaki mekanlarda ve parklarda gruplar halinde meşaleler yakıp, tezahüratla yaparak coşkulu bir şekilde maçı bekleyen sarı-lacivertliler, stat kapıları açıldıktan sonra da tribünlere girerek takımlarını destekledi.

Tribünlerde bayrak ve pankart şov

Sarı-lacivertli taraftarlar derbi maçta tribünlerde bayrak ve pankart şov yaptı. Maçın başlamasına kısa bir süre kala okul kale arkası tribünde üzerinde "Fenerbahçe Cumhuriyeti", maraton üst tribünde "Herkes haddini bilecek" yazılı, tribünün tamamını kaplayan sarı-lacivertli bayrak açıldı. Migros kale arkası tribünde ise kanarya ve aslan figürleri karikatürize edilmiş dev boyutta bir pankart açıldı. "This is Kadıköy" yazısının yer aldığı stadın havadan göründüğü pankartta, aslanı tekmeleyen bir kanarya resmedildi. Dev pankart seremoninin ardından indirildi.

Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürerek, Burak Yılmaz ve Umut Bulut ikilisini birlikte oynattı. Ligde son oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yapan Hamzaoğlu, Koray Günter, Bruma ve Yasin Öztekin'i bu kez yedek soyundururken, Alex Telles, Hakan Balta ve Burak Yılmaz'la maça başladı. En son ligin 19. haftadaki Eskişehirspor müsabakasına 11'de başlattığı Telles'i, 3 karşılaşma sonra ilk 11'e alan Hamzaoğlu, bu oyuncuyu sol açıkta görevlendirdi.

Yasin, Koray ve Bruma 3 maç sonra yedek
Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun Fenerbahçe derbisinde yedeğe çektiği Yasin Öztekin, Koray Günter ve Bruma, 3 maç sonra ilk 11'in dışında kaldı. Sarı-kırmızılı teknik adamın ligde son oynanan Balıkesirspor, Medicana Sivasspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşılaşmalarına ilk 11'de başlattığı bu üç oyuncu, derbiye yedekler arasında başlamak zorunda kaldı.

Başkan Yarsuvat ve yöneticiler Kadıköy'de
Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve bazı yöneticiler, derbi maçı izlemek için Kadıköy'e geldi. Kısa süre önce yaşadığı sağlık sorununa rağmen, daha önce açıkladığı gibi derbi maçı izlemek için stada gelen Yarsuvat, yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak ve Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Ali Dürüst ile birlikte takım otobüsünde yer alırken, diğer yönetim kurulu üyeleri İsmail Sarıkaya, Ahmet Tunç Akan, Hasan Murat Atay ve Ural Aküzüm, takımı otobüsünü takip eden bir araçla stada giriş yaptılar. Öte yandan, sarı-kırmızılı yöneticileri stat girişinde Fenerbahçeli idareciler Ömer Temelli, İsfendiyar Zülfikari, Metin Doğan ve Yalçın Haker karşıladı.

İlk 20 dakika G.Saray, sonra F.Bahçe
Sahasındaki her derbiye büyük baskıyla başlayın ve ilk dakikalarda gol bulmayı amaçlayan Fenerbahçe, bu kez Galatasaray'ın presiyle bunu yapamadı. Sarı kırmızılılar, ilk dakikalarda önemli fırsatla yakaladı. 4. dakikada defanstan seken topa Selçuk İnan gelişine nefis vurdu, Volkan Demirel aynı güzellikte çıkardı. 11. dakikada ilk yarının en tehlikeli atağında Umut'un savunma arkasına gönderdiği topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın, kalesinden ceza yayına kadar çıkan Volkan Demirel'in üzerinden aşırttığı top, üstten auta gitti.. 20. dakikadan sonra oyun üstünlüğünü ele alan Fenerbahçe, rakip kalede yoğun baskı kurdu. Kuyt'ın kaleye attığı 5 şutla etkili olmaya çalışan sarı lacivertliler dur diyen yer tutuşlarıyla Muslera oldu. Devre arasına da 0-0'lık beraberlikle girildi.

İkinci yarıda ise tamamen Fenerbahçe baskısı vardı. Sarı kırmızılıları sahasından çıkartmayan ev sahibi ekip çok net fırsatları da kullanamadı. 60. dakikada Kuyt ile golü bulamayan Fenerbahçe, 5 dakika sonra inanılmaz bir fırsatı kullanamadı. Diego'nun direkten dönen şutunda Kuyt bomboş kaleye topu gönderemedi ve takımını öne geçirme fırsatını harcamış oldu. 81. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Mehmet Topal, bomboş durumdaki Kuyt'ı gördü, onun vuruşunda top ağlara gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.


karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, hem 1999'dan beri evindeki Galatasaray'a karşı olan yenilmezliğini sürdürdü, hem de 2 maçlık galibiyet hasretine nokta koymuş oldu. Hamza Hamzaoğlu döneminde rakibine ilk yenilgisin tattıran Fenerbahçe puan farkını da 1'e indirmiş oldu. 12 maç sonra kaybeden Galatasaray ise 51 puanda kaldı.

FENERBAHÇE-GALATASARAY


STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Dk. 77 Webo), Emenike (Dk. 66 Alper Potuk), Sow (Dk. 85 Selçuk Şahin)

GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta (Dk. 46 Koray Günter), Telles (Dk. 58 Yasin Öztekin), Hamit Altıntop (Dk. 89 Emre Çolak), Selçuk İnan, Olcan Adın, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut

GOL: Dk. 81 Kuyt (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Dk. 43 Hakan Balta, Dk. 58 Umut Bulut, Dk. 62 Olcan Adın, Dk. 64 Burak Yılmaz (Galatasaray)

 -reklam01-